Tillykke Grønland

27–29. september fejrer Grønlands Idræts Forbund sit 60 års jubilæum.
27. sep 2013
27–29. september fejrer Grønlands Idræts Forbund sit 60 års jubilæum.

Den organiserede idræt i Grønland fylder rundt i år, idet Grønlandsk Idræts-Forbund (GIF) kan fejre sin 60 års fødselsdag.  Det officielle jubilæumsarrangement finder sted 27.-29. september, hvor DIF sammen med idrætsorganisationerne fra de øvrige nordiske lande deltager i arrangementet og samtidig afholder nordisk idrætsmøde.

”Stort tillykke til vores venner i Grønland. Vi ser frem til at fejre en idrætsorganisation, som har formået at udvikle sig rigtig flot på trods af åbenlyse logistiske og geografiske udfordringer,” siger DIF’ formand Niels Nygaard.

Jubilæumsåret i Grønland skal blandt andet bruges på at opprioritere sundhedsområdet, og GIF vil blandt andet med nye ansættelser på konsulentområdet arbejde målrettet med børn og unges indsigt og forståelse for, at det er vigtigt at leve sundt.

GIF er bygget op på stort set samme måde som DIF og består pt. af ni specialforbund. Indtil 1996 var GIF et tværfagligt specialforbund under DIF.