Danskerne skal på hjertestarter-jagt

Ny landsdækkende konkurrence skal redde liv.
19. sep 2013
Ny landsdækkende konkurrence skal redde liv.

Dansk Råd for Genoplivning og TrygFonden sætter nu en landsdækkende konkurrence i gang, hvor alle danskere, lokale klubber og foreninger kan være med til at finde hjertestartere, som ikke er registreret på det nationale Hjertestarter-Netværk www.hjertestarter.dk.

Formålet er klart: Hvis hjertestarterne i Danmark bliver kortlagt, er der større chance for, at de bliver brugt, så flere af de 3.500 danskere, der hvert år falder om med hjertestop uden for et hospital, vil overleve.

”I dag er der registreret flere end 8.400 hjertestartere i Danmark, men vi har en formodning om, at der hænger mindst dobbelt så mange rundt om i landet. En hjertestarter gavner kun, hvis man ved, hvor den hænger, og derfor gør vi nu en indsats for at få endnu flere registreret,” fortæller Jesper Kjærgaard, læge på Rigshospitalets Hjerteafdeling og formand for Dansk Råd for Genoplivning. Han håber, at danskerne er med på idéen:

”Konkurrencen er tænkt som en sjov aktivitet, der skal få danskerne til at lægge mærke til, hvor hjertestarterne hænger. Samtidig er der sikkert mange ejere af hjertestartere, som ikke er opmærksomme på muligheden for gratis at registrere deres hjertestartere. I sidste ende kan det være med til at redde liv.”

Alle kan deltage i konkurrencen om at finde ikke-registrerede hjertestartere – både enkeltpersoner samt foreninger, klubber. Præmierne er fem iPhone 5s til enkeltpersoner, som deltager. Deltager man som en forening, klub eller lignende, kan man vinde 5.000 kroner til en social aktvitet eller et fælles indkøb i klubben.   

Læs mere om og deltag i konkurrencen på www.hjertestarterdagen.dk