’1-2-Træner’ for alvor skudt i gang

Startskuddet har lydt til DIF’s ’1-2-Træner’-kurser, der skal hjælpe folk på vej til at udfylde en trænerrolle. Foreløbig er seks idrætter tilknyttet, men det er håbet at tilføje yderligere idrætter. Og så kan der nu downloades en app.
20. sep 2013
Startskuddet har lydt til DIF’s ’1-2-Træner’-kurser, der skal hjælpe folk på vej til at udfylde en trænerrolle. Foreløbig er seks idrætter tilknyttet, men det er håbet at tilføje yderligere idrætter. Og så kan der nu downloades en app.
’1-2-Træner’. Det er navnet på DIF’s nye trænerkurser, som for alvor tager fart her i løbet af efteråret. Kurserne, som foregår i to moduler á fire timer , vil komme med råd og konkrete træningsøvelser, så folk, der overvejer at starte som træner, kan blive klædt ordentligt på til rollen.

Foreløbigt har DIF udviklet ’1-2-Træner’-kurser med seks idrætter. De seks idrætter er floorball, volleyball, gymnastik, badminton, tennis og håndbold, hvor de tre førstnævnte idrætter alle har afholdt kurser i løbet af september måned, mens de tre sidstnævnte støder til inden længe.

”De få kurser, der er afholdt, er gået godt, og vi har fået gode tilbagemeldinger, men det er endnu for tidligt at sige noget generelt om, hvorvidt kurserne er en succes eller ej,” siger Anne Pøhl, teamleder for DIF Uddannelse, der i samme ombæring afslører, at det er målet, at der i løbet af efteråret skal tilknyttes yderligere 10-15 idrætter til kurset.

Danmarks Gymnastik Forbund der er et af de forbund, der har afholdt kurser fortæller:
”Vi oplever, at der er et kæmpe behov ude i foreningerne for at finde kvalificerede trænere, og det tror vi, at ’1-2-Træner kan hjælpe med. Igennem kurserne kan alle, der overvejer at give sig i kast med trænergerningen, på en nem og uforpligtende måde blive klædt på til trænerrollen,” siger Henrik Bjørn Bertelsen, sports- og uddannelseschef i Danmarks Gymnastik Forbund, og fortæller, at de i gymnastikforbundet har fordoblet antallet af kurser i forhold til det oprindeligt planlagte.


Udover de enkelte kurser har DIF samtidig udviklet en app, der skal gøre det nemt at finde inspiration til træningen.

”I app’en er der både generelle fysiske træningsøvelser og øvelser, der er tilegnet den enkelte idræt, så den enkelte kan få idéer til træningen bare ved få klik” siger Anne Pøhl.

Hent app'en her eller via Google Play og  iTunes og læs mere om ’1-2-Træner’ 

her.