Motion højt prioriteret i de nye kostråd

De nye officielle kostråd skal guide danskerne til en sundere og mere aktiv livsstil.
17. sep 2013
De nye officielle kostråd skal guide danskerne til en sundere og mere aktiv livsstil.

Spis varieret, ikke for meget og vær fysisk aktiv. Sådan lyder anbefaling nummer et i de ti nye officielle kostråd, som Fødevarestyrelsen netop har offentliggjort.

Sidst Danmark fik nye kostråd var tilbage i 2005, og i modsætning til hvad mange tror, er det sjældent, at myndighederne justerer på rådene til, hvor meget fisk og hvor lidt salt der skal på ugemenuen.

”For Fødevarestyrelsen har det været altafgørende, at vi har et optimalt videnskabeligt fundament i ryggen, når vi skal kommunikere kost og sundhed til danskerne. Bag hvert eneste råd ligger timevis af intens videnskabelig forskning og et stort antal faglige diskussioner. Det har været en udfordrende, lærerig og interessant proces at følge, hvordan komplekse faglige områder forvandler sig til enkle og pædagogiske kostråd,” siger Trine Grønlund, projektleder i Fødevarestyrelsen.

At fysisk aktivitet er med i råd nummer et, glæder Danmarks Idrætsforbund. Udviklingschef i DIF, Morten Mølholm Hansen, siger:

”De ti kostråd danner et godt grundlag for et sundt liv, og vi i DIF er naturligvis helt enige i, at motion er utrolig vigtigt for alle danskere. Og skulle man mangle inspiration til et sundere og sjovere liv, så tilbyder vi gerne inspiration på vores mange idrætshylder i DIF – hvad enten man er interesseret i fodbold, triatlon eller noget helt tredje.”  

Morten Mølholm Hansen understreger dog, at DIF gerne så, at motion havde sit eget selvstændige kostråd.

"Det kunne for eksempelvis være med en angivelse af, at danskerne generelt bør dyrke motion mindst 30 minutter om dagen."

Se de ti kostråd