Uddannelsestilbud tæt på dig

For mange trænere og ledere er det vigtigt, at kurser finder sted tæt på deres bopæl. Derfor indgår DIF løbende samarbejder med kommuner og lokale organisationer. Det nyeste skud på stammen er en sportschefuddannelse i samarbejde med Team Copenhagen i Københavns Kommune.
11. sep 2013
For mange trænere og ledere er det vigtigt, at kurser finder sted tæt på deres bopæl. Derfor indgår DIF løbende samarbejder med kommuner og lokale organisationer. Det nyeste skud på stammen er en sportschefuddannelse i samarbejde med Team Copenhagen i Københavns Kommune.

Som sportschef møder man ofte udfordringer, som stiller krav til de ledelsesmæssige kompetencer.  Det gælder uanset om man er sportschef i atletik-, ro- eller volleyballklubben. Samtidig kan sportscheferne blive inspireret af hinanden og idrætternes forskellige kulturer. Og nå ja – så er sportschefer ofte både travle og frivillige, som ikke har tid til at rejse langt efter uddannelsestilbuddene.

Med det afsæt gik DIF og Team Copenhagen sammen om at udvikle en uddannelse for sportsche­fer i eliteklubber i hovedstadsområdet.  Resultatet er blevet til en 68 timers uddannelse, som afvikles i København på hverdagsaftner og løber over 10 måneder. Du kan læse mere om sportschef uddannelsen her.

Lokalt hitter

Team Copenhagen er ikke de eneste, der gerne vil bringe uddannelsestilbuddene tættere på det lokale idrætsliv. Samme ønske oplever DIF fra en række kommuner, som i samarbejde med DIF udbyder ”Idrættens lederakademi” i lokaleområdet.

Det giver en række fordele. Kommunen kan selv være med til at sammensætte programmet og dermed sikre fokus på de områder, som kommunen finder relevante. Man undgår også problemer med, at kurset udbydes for langt væk. Desuden fremhæver mange af de kommuner, som allerede har afholdt et lokalt lederakademi, at det er en stor fordel, at der bliver skabt netværk og relationer på tværs af idrætter i kommunen.

Netop nu er Hedensted og Frederiksund i fuld gang med et forløb, og snart kommer også Slagelse og Holstebro.  Se eksempler på hvordan man kan sammensætte et lederakademi her

Er din kommune interesseret i et samarbejde, så kontakt DIF Uddannelse på uddannelse@dif.dk eller  ring på 43 26 26 26.