DIF ønsker tillykke til IOC’s nye præsident Thomas Bach

59-årige Thomas Bach afløser Jacques Rogge som præsident for den internationale olympiske komite (IOC). DIF’s formand mener det er et godt valg, fordi Bach med sin store indsigt, dedikation og erfaring vil kunne konsolidere og videreføre den olympiske bevægelse.
10. sep 2013
59-årige Thomas Bach afløser Jacques Rogge som præsident for den internationale olympiske komite (IOC). DIF’s formand mener det er et godt valg, fordi Bach med sin store indsigt, dedikation og erfaring vil kunne konsolidere og videreføre den olympiske bevægelse.
Tyske Thomas Bach vandt valget om den internationale idrætsverdens mest indflydelsesrige post foran fem andre kandidater.
 
”Vi er i DIF meget tilfredse med, at Thomas Bach skal stå i spidsen for IOC. Han er en god ven af dansk idræt, og jeg ønsker ham tillykke med valget. Bachs styrker er blandt andet, at han har et dybtgående kendskab til IOC’s organisation og er enormt dedikeret. Han vil kunne føre IOC og den olympiske bevægelse videre ud fra organisationens styrkepositioner – herunder en fantastisk god økonomi, en kæmpe OL-interesse i hele verden og IOC’s centrale placering i international idræt. Glædeligt er også, at Thomas Bach deler vores opfattelse i Danmark af hvilke værdier, der bør gælde i den internationale idrætsverden, og også lægger vægt på at fremme idrætsdeltagelsen hos ikke mindst de unge,” siger Niels Nygaard, formand for DIF (olympisk komite i Danmark). Nygaard er i Buenos Aires for at følge IOC-sessionen.
 
Thomas Bach er valgt for en otteårig periode, som også byder på store udfordringer:
 
”Den nye præsident skal kunne agere i den komplekse internationale verden, som idrætten er en del af, og som blandt andet har betydning for placeringen af de olympiske lege. Det er også altafgørende, at kampen mod doping og aftalt spil videreføres med uformindsket styrke. Thomas Bach skal også være i stand til at drive en proces frem mod mere åbenhed i nogle af de internationale specialforbund og nationale olympiske komiteer. Samtidig skal det ske med respekt for, at der er forskellige kulturer og politiske systemer at tage hensyn til,” siger Niels Nygaard
 
Det kan i øvrigt nævnes, at Thomas Bach har kvitteret positivt over for Niels Nygaard efter at have modtaget DIF-idrættens nye regelsæt, som skal bekæmpe matchfixing og tilsvarende uetisk adfærd.
 
Ud over Thomas Bach var følgende kandidater til præsidentposten: Sergej Bubka (Ukraine), Richard Carrión (Puerto Rico), Ser Miang Ng (Singapore), Denis Oswald (Schweiz) og Wu Ching-Kuo (Taiwan).
 
Stemmeresultaterne i afstemningsrunde 2 efter Wu blev elimineret i første runde:
Thomas Bach: 49
Sergey Bubka: 4
Richard Carrion: 29
Ser Miang Ng: 6
Denis Oswald: 5
 
Kort om Thomas Bach
Thomas Bach er formand for den tyske pendant til DIF, nemlig Deutscher Olympischer Sportbund. Han er 59 år og uddannet jurist. Han blev medlem af IOC i 1991 og har i en lang årrække været en af vicepræsidenterne i IOC. Han vandt i 1976 olympisk guld i fægtning.
 
Thomas Bach afløser belgieren Jacques Rogge, som har været præsident i 12 år.
 
Et IOC-topmøde med vigtige valg

IOC har i dag valgt sin niende præsident. Tidligere i dag blev ni nye medlemmer valgt ind i IOC, som dermed p.t. har 112 medlemmer. Blandt de øvrige beslutninger på topmødet var valg af Tokyo som værtsby for OL 2020 og valg af brydning på det olympiske sportsprogram i 2020 og 2024. IOC-sessionen i Buenos Aires slutter i dag.