Sport får birolle i ny multiarena

Byggeriet af den københavnske multiarena er endelig gået i gang. Meget tyder på, at koncertfolket får mere glæde af den end sportsfolket.
5. sep 2013
Byggeriet af den københavnske multiarena er endelig gået i gang. Meget tyder på, at koncertfolket får mere glæde af den end sportsfolket.

Sidste år var der en artikel i musikmagasinet Gaffa om Københavns kommende multiarena, Copenhagen Arena. Artiklens underrubrik lød således:

”Når København får sin nye multiarena i Ørestad Syd, bliver det ikke en sportshal, hvor der til nød kan afholdes koncerter. Det forholder sig snarere omvendt.”

Det udsagn virker ikke helt skævt. Godt nok er behovet for en skueplads for de største idrætsbegivenheder blevet brugt som en løftestang i arbejdet for at få en stor indendørsarena med 12.500 tilskuerpladser i hovedstaden. Men det er sandsynligvis koncerterne og andre kulturarrangementer, der kommer til at dominere hverdagen i arenaen, som står færdig i begyndelsen af 2016.

I hvert fald er der ingen sportsgrene, der for alvor bider til bolle, da DIF Opinion spurgte dem, hvad de skal bruge den kommende multiarena til. Eksempelvis er der ingen hold, der forestiller sig at rykke hjemmebanen permanent til Copenhagen Arena. Tættest på kommer håndboldklubben KIF Kolding København, der spiller sine hjemmekampe på skift i Jylland og København.

”I dag kan jeg ikke forestille mig, at vi skulle få fast hjemmebane i Copenhagen Arena. Jeg vil dog ikke udelukke det, men det vil kræve, at vi bliver endnu bedre til alt det rundt om håndboldkampen, end vi er i dag. Det kommer selvfølgelig også an på prisen, men lige nu vurderer jeg, at det ville være relevant at spille fem til syv kampe i Copenhagen Arena og resten af hovedstadskampene i Brøndby Hallen, hvor vi spiller i dag,” siger KIF Kolding Købehavns direktør, Jens Boesen.

DIF er økonomisk involveret i Copenhagen Arena. I forbindelse med den tidligere regerings handleplan for at tiltrække store idrætsbegivenheder og etableringen af Sport Event Denmark blev DIF forpligtet til at yde et driftstilskud til den nye arena på fem millioner kroner hvert år i arenaens første 10 år. DIF’s formand, Niels Nygaard håber, at arenaen ikke kun bliver et sted for musikelskere.

”Mit håb er, at der vil være sport i arenaen i 20-25 dage om året. Nu er det vigtigt, at kommunen, arenaen og forbundene mødes og tænker nye og kreative tanker om, hvad der kan lade sig gøre. Hidtil er kreativiteten med hensyn til events måske blevet begrænset af, at faciliteten ikke har været der,” siger Niels Nygaard.

Læs hele historien - og de andre historier - i det seneste nummer af DIF's idrætspolitiske nyhedsbrev, DIF Opinion. Det kan læses her