Skadede soldater indtager landevejene

17 danske soldater med fysiske krigsskader, var med i feltet, da velgørenhedscykelløbet Ride4Rehab onsdag blev skudt i gang i Frederiksberg. På de syv etaper frem mod Skagen får soldaterne selskab af blandt andre Anders Fogh Rasmussen, Frank Høj, Camilla Martin og en række andre kendte personer.
28. aug 2013
17 danske soldater med fysiske krigsskader, var med i feltet, da velgørenhedscykelløbet Ride4Rehab onsdag blev skudt i gang i Frederiksberg. På de syv etaper frem mod Skagen får soldaterne selskab af blandt andre Anders Fogh Rasmussen, Frank Høj, Camilla Martin og en række andre kendte personer.

Cykelløbet arrangeres af DIF Soldaterprojekt, der via idrætstilbud hjælper skadede danske soldater videre i livet. DIF, Dansk Handicap Idræts-Forbund og Dansk Militært Idrætsforbund står bag projektet, og initiativet til løbet kommer fra projektets soldater. De mener, at der ikke er nok opmærksomhed på de soldater, der vender hjem med psykiske problemer, og derfor går overskuddet til at udvikle tilbud til denne gruppe.

Psykisk skadede soldater bliver glemt

En af initiativtagerne til projektet er 27-årige Christian Richardson, der mistede begge sine ben i Afghanistan og deltager i Ride4Rehab på håndcykel. Han ved, hvor hårdt en udsendelse kan tage på et menneske, og hvordan mange udvikler posttraumatisk stress over tid.
 
– Jeg føler, at den store gruppe af soldater, der udvikler posttraumatisk stress, godt kan blive overset, da de ikke har en fysisk skade. Jeg ønsker derfor, at mine kollegaer, der måske kæmper alene derude, skal have en mulighed for at få endnu flere tilbud til hjælp. De penge, vi kan bidrage med, kan måske åbne et par nye muligheder for nye behandlingstilbud, siger Christian Richardson.

Initiativet møder stor anerkendelse hos DIF’s formand Niels Nygaard, der vil tage imod rytterne, når de kommer til Århus på fjerde etape.

 - Jeg er meget tilfreds med, at DIF sammen med DHIF og Militæridrætten har været med til at udvikle DIF Soldaterprojekt, som de skadede soldater har haft glæde af. Det er imponerende, at disse soldater har overskud til at lave dette cykelarrangement og dermed hjælpe de af deres kolleger, som kæmper med de psykiske konsekvenser af krigen, siger Niels Nygaard.

De syv etaper er alle mellem 70 og 120 kilometer, og der er mål i Slagelse, Odense, Vejle, Århus, Randers, Aalborg og Skagen. I de fleste byer vil borgmestrene tage imod på målstregen og erhvervsmand Lars Larsen og forsvarsminister Nicolai Wammen vil også besøge rytterne i forbindelse med løbet.

Blandt deltagerne i løbet er:
Rasmus Quaade (cykelrytter), Sophie Hæstorp Andersen (politiker), Thomas Uhrskov (tv-vært), Peter Tanev (tv-vært), Frank Høj (tidligere cykelrytter), Torsten Jansen (tv-vært), Peter Skov Jensen (tidligere fodboldlandsholdsmålmand), Camilla Martin (tv-vært), Chefen for Hærens Operative Kommando, General Major Per Ludvigsen, Generallæge Erik Darre samt NATO’s Generalsekretær Anders Fogh Rasmussen.

Læs om og følg løbet på Ride4Rehabs facebookside: www.facebook.com/ride4rehab
Her kan man støtte projektet: www.betternow.org/dk/ride4rehab