Flere børn og unge får adgang til idræt

Fra 8. august til 5. september løber anden kampagnerunde af Idræt for ALLE børn af stablen. I den forbindelse gør vi her status på, hvor meget der er sket siden projektets opstart i slutningen af januar.
21. aug 2013
Fra 8. august til 5. september løber anden kampagnerunde af Idræt for ALLE børn af stablen. I den forbindelse gør vi her status på, hvor meget der er sket siden projektets opstart i slutningen af januar.

1.318 glade børn
Siden samarbejdet mellem Procter & Gamble, føtex og Danmarks Idrætsforbund blev skudt i gang for syv måneder siden har 1.318 børn fordelt over hele landet modtaget støtte. Disse børn var enten på vej ud af foreningsidrætten eller ville aldrig være kommet ind i den, hvis ikke det var for projektets støttekroner. Medlemsskabsansvarlig Bent Hansen hos fodboldklubben B-1950 oplevede støttens forskel og fortæller:
”Hos os i B-1950, har støtten fra Idræt for ALLE børn gjort det muligt at fastholde nuværende medlemmer, som ellers måtte droppe fodbolden. Vi har mange børn, der kommer fra socialt udsatte områder i byen, hvor familien ikke har kunnet afsætte penge til idrætsdeltagelsen, og vi er så glade for hjælpen til at beholde børnene i klubben".

Den nemme og uformelle ansøgningsprocedure har sikret, at de mange familier med økonomiske problemer har haft adgang til at modtage den støtte, der har betydet så meget. Formand i Aalborg svømmeklub, Denise Bakholm fortæller: 
”Vi søgte støtte hos Idræt for ALLE børn for at beholde to børn fra en familie, der havde det svært økonomisk. Selve ansøgningen om støtten var nem og diskret, hvilket gjorde det nemmere for familien at tage imod pengene. Børnene har begge to enorm stor gavn og glæde ved at deltage i sporten, og det er derfor meget glædeligt, at de nu har mulighed for at fortsætte hos os”.

Fra fodbold til vægtløftning
De 1.318 børn er i alt blevet støttet med 981.473 kroner som har sikret deres deltagelse i 49 forskellige idrætsgrene under DIF. De mest populære er fodbold og håndbold, men derudover er der givet støtte til en bred vifte af idrætsgrene – fra vægtløftning til dart.

Støtten har ramt alle landets regioner og er blevet givet til 502 piger og 816 drenge. Aldersmæssigt har 611 børn under 12 år, 543 børn fra 13 til 15 år og 164 unge på 16 og 17 år modtaget støtte.

Du kan også hjælpe
Projektet vil langt frem i tiden fortsætte med at give støtte til trængende børn og unge. Anden kampagnerunde er allerede i gang og frem til den 5. september er der mulighed for at give en hjælpende hånd til endnu flere udsatte børn og unge. Ved at købe Procter & Gambles produkter i din lokale føtex støtter du projektet Idræt for ALLE børn og bidrager dermed til at endnu flere børn bliver en del af foreningslivet.