Charlotte Jakobsen vinder EM i skydning

Riffelskytten Charlotte Jakobsen har tirsdag den 30. juli vundet EM-guld i 300 m 60 skud liggende.
30. jul 2013
Riffelskytten Charlotte Jakobsen har tirsdag den 30. juli vundet EM-guld i 300 m 60 skud liggende.

Med den mindst mulige margin vandt riffelskytten Charlotte Jakobsen tirsdag den 30. juli EM-guld i 300 m 60 skud liggende. Stævnet finder sted i Kroatien.

Århus-skytten sikrede sig guldet med 0,1 point ned til nærmeste konkurrent og kan nu kalde sig europamester for tredje gang i karrieren.

Charlotte Jakobsen kom lidt trægt ind i konkurrencen, da hun lagde ud med serier på 99, 98 og 99 point. Efter nogle justeringer for vinden kom hun dog stærkt tilbage og klatrede fra en 12. plads op som nr. 1. De sidste tre serier gav 100, 99 og 100 point. Konkurrencen udviklede sig dermed dramatisk, og først i den sidste skudserie overhalede Charlotte Jakobsen sin nærmeste konkurrent - og kun med 0,1 point.

 "Det var virkelig en kamp i dag," udtalte Charlotte Jakobsen lige efter konkurrencen. 

"Jeg fik et par 9’ere i starten, som gjorde mig opmærksom på at der var noget vind, som jeg ikke havde tillagt nok betydning efter prøveskuddene. Efterhånden som jeg kom ind i skydningen, var jeg ikke i tvivl om, at forholdene ikke var lette i dag. Jeg kæmpede alt, hvad jeg kunne og skød også lidt langsommere end normalt, fordi jeg var nødt til at bruge mere energi på vind og vejr."

Charlotte Jakobsen har gennem tiden deltaget i utallige finaler og vundet både individuelle og holdmedaljer på 50 og 300 meter distancen. Hun gjorde sin entré på den internationale skydesportsscene som junior i 1999, da hun vandt EM-sølv i riffel 50 m 3x20 skud. Siden har hun hjemtaget både VM- og EM-titler. Ved VM  i riffeldisciplinen 300 m 60 skud liggende vandt Charlotte Jakobsen guld i 2002 med ny verdensrekord, bronze i 2006 og sølv i 2010. Charlotte Jakobsen blev europamester i 2005 og igen i 2009 med en forbedring af verdensrekorden (599 point). I 2007 vandt hun EM-sølv.