Matchfixing skal tages alvorligt

Spil på egne kampe er forbudt, understreger DIF efter ny fokusering på matchfixing i et TV2-indslag.
24. jul 2013
Spil på egne kampe er forbudt, understreger DIF efter ny fokusering på matchfixing i et TV2-indslag.

Tre anonyme fodboldspillere stod tirsdag aften frem i et TV-2-indslag og fortalte, at matchfixing og spil på egne kampe er normalt helt ned i serierækkerne. DIF ønsker ikke at kommentere direkte på oplysningerne i indslaget, men bestyrelsesmedlem Niels-Christian Levin Hansen understreger, at alt spil på egne kampe i idrætsgrene under DIF er forbudt.

Overskrides reglerne kan man ifølge DIF’s nye matchfixing-regelsæt ende med både bøde og karantæne fra idrætten.

”Alt spil på egne kampe skaber tvivl om et fair resultat,” siger Niels-Christian Levin Hansen og fortsætter:

”Derfor har vi valgt en nul-tolerance-politik, som også omfatter spil på sejr i egen konkurrence.  En spiller, der har penge på spil, vil kunne være mere tilbøjelig til at træde uden for spillets rammer, tilsidesætte etiske normer og glemme alt om fair play. Og det er ikke i orden.”

”Hvis en fodboldspiller eksempelvis har spillet på 3-0-sejr til sit eget hold, så vil han måske fremskynde, at netop dette resultat nås. Hvis han får en friløber to minutter før tid og kan score til 4-0, så brænder han måske med vilje for at score den økonomiske gevinst. Det er ikke fair over for holdkammerater, tilskuere og ikke mindst andre modstanderhold i samme turnering, da målscoren kan afgøre placeringerne i sidste ende – og dermed for eksempel også hvem der rykker ned eller op. Derfor skal man helt holde sig fra spil på egne kampe.”

”Et væsentligt element i bekæmpelsen af matchfixing er oplysning. DBU har allerede gjort meget på dette område – og søsætter en ny informationskampagne målrettet fodboldklubberne efter sommerferien. Og denne indsats bredes ud over hele DIF-idrætten i efteråret, hvor DIF gennemfører en bred informationskampagne. Ingen må være i tvivl om, at det ikke er tilladt at spille på egne kampe – heller ikke på sejr til sig selv”, siger Niels-Christian Levin Hansen.

Læs mere om DIF’s matchfixingregler her.
Læs Idrætslivs tema om matchfixing her.