Top 3: Hvilke frivillighedsværktøjer er foreningerne mest vilde med?

På DIF’s Frivillighedstjek.dk finder man 23 praktiske guides, som gør idrætsforeninger bedre til at lede, anerkende, fastholde og rekruttere frivillige. Det mest populære værktøj hedder: ’Afklar roller og opgaver’.
10. jul 2013
På DIF’s Frivillighedstjek.dk finder man 23 praktiske guides, som gør idrætsforeninger bedre til at lede, anerkende, fastholde og rekruttere frivillige. Det mest populære værktøj hedder: ’Afklar roller og opgaver’.

45.097 sidevisninger har frivillighedstesten opnået på DIF’s site, Frivillighedstjek.dk. Gennem 10 spørgsmål tager foreningen stilling til, hvor ’god den er til frivillighed’. Resultatet er en frivillighedsscore, en række anbefalinger og nogle praktiske værktøjer, som kan hjælpe foreningen på frivillighedsområdet.

Det mest benyttede værktøj hedder ’Afklar roller og opgaver’, mens anden- og tredjepladsen går til henholdsvis ’Kortlæg kræfterne’ og ’Tak ildsjælene’.

Værktøjerne består oftest af en sides tekst, som forklarer, hvad værktøjet kan bruges til. Herefter følger en skabelon, som foreningen kan udfylde. Og på den måde får foreningen fx afklaret og nedskrevet, hvem der står for hvad i den kommende sæson. Det er lavpraktisk, men hjælper mange foreninger til at organisere frivilligheden på en nem måde.

Du kan tage testen, lade dig inspirere og finde de 23 værktøjer på www.frivillighedstjek.dk