Fodboldskoler for børn i belastede områder

DBU og DIF afvikler igen i år særlige fodboldskoler for børn i udsatte boligområder. Repræsentanter for begge organisationer vil i de kommende dage og uger tage ud og besøge fodboldskolerne.
8. jul 2013
DBU og DIF afvikler igen i år særlige fodboldskoler for børn i udsatte boligområder. Repræsentanter for begge organisationer vil i de kommende dage og uger tage ud og besøge fodboldskolerne.
Masser af fodbold, oplevelser og fællesskab. Alt dette får flere tusinde børn i rigelige mængder, når de i disse uger deltager i DBU’s fodboldskoler.

På grund af økonomiske forhold er det dog ikke alle børn, der har mulighed for at deltage på en fodboldskole og få del af ovenstående, og derfor afvikler DBU for tredje år i træk særlige fodboldskoler for børn, der bor i belastede boligområder - også kaldet DBU's Get2 Fodboldskoler.

Deltagerne på DBU’s Get2 Fodboldskoler bliver fundet af de lokale fodboldklubber og skoler og betaler kun et mindre beløb for at deltage.

”Fodbold skal være for alle, og vores fodboldskoler skaber glæde over hele landet. Men der er boligområder, hvor DBU’s Fodboldskoler ikke er en selvfølge, og hvor forældrene måske ikke har råd til at sende sine børn af sted. Disse børn vil vi gerne give det samme tilbud som flere end 28.000 andre børn oplever i år, og derfor har vi taget initiativ til DBU’s Get2 Fodboldskoler i samarbejde med DIF,” fortæller Morten Nielsen fra DBU Bredde til dbu.dk.

Samarbejde med DIF
DBU’s Get2 Fodboldskoler bliver – foruden de lokale fodboldklubber og skoler – arrangeret i samarbejde med DIF, der har stor erfaring med foreningsarbejde i belastede områder.

”DIF er meget bevidst om, at idrætten skal løfte et socialt ansvar i samfundet, og det har vist sig, at vi ved at understøtte det lokale foreningsliv kan skabe forandringer, ikke kun for børnene, men for hele nærmiljøet,” siger Lars Kruse, Get2Sport-konsulent i DIF, til dbu.dk.

DBU’s Get2 Fodboldskoler er ét blandt 12 projekter i DIF’s projekt Get2Sport, der skal få flere børn og unge i udsatte boligområder ind i de lokale idrætsforeninger.

Oversigt over DBU's Get2 Fodboldskoler
DBU’s Get2 Fodboldskoler bliver afviklet ti steder over hele landet i løbet af sommeren. De fire første fodboldskoler blev afviklet i sidste uge, mens de resterende seks bliver afholdt som følgende:

Uge 28: BK Union (Kbh. NV.), HTI (Høje-Taastrup)
Uge 29: IF 92 (Esbjerg)
Uge 32: PDIF (Odense), Værebro BK (Bagsværd), Hundige BK

Mandag d. 9. juli besøger DIF’s næstformand Preben Staun DBU’s Get2 Fodboldskole hos BK Union sammen med social- og integrationsminister Karen Hækkerup og DBU’s formand Allan Hansen.

Onsdag d. 10. juli besøger DIF’s bestyrelsesmedlem Lotte Büchert DBU’s Get2 Fodboldskole hos HTI sammen med Morten Høgsdal (DBU København) og Michael Ziegler (borgmester i Høje-Taastrup).

Onsdag d. 7. august besøger DIF’s bestyrelsesmedlem Flemming Knudsen DBU’s Get2 Fodboldskole hos Hundige BK sammen med Kurt Bagge-Hansen (DBU) og Hans Barlach (borgmester i Greve Kommune).