Sprintertalentet Hari bliver fanebærer ved europæisk ungdoms-OL

15-årige Kristoffer Hari, der netop har sat europæisk rekord på 100-meteren i sin aldersklasse, kommer til at gå forrest med Dannebrog, når det danske hold på 36 atleter går ind til åbningsceremonien ved det europæiske ungdoms-OL i hollandske Utrecht den 14. juli.
26. jun 2013
15-årige Kristoffer Hari, der netop har sat europæisk rekord på 100-meteren i sin aldersklasse, kommer til at gå forrest med Dannebrog, når det danske hold på 36 atleter går ind til åbningsceremonien ved det europæiske ungdoms-OL i hollandske Utrecht den 14. juli.
Sprintertalentet Hari bliver fanebærer ved europæisk ungdoms-OL

15-årige Kristoffer Hari, der netop har sat europæisk rekord på 100-meteren i sin aldersklasse, kommer til at gå forrest med Dannebrog, når det danske hold på 36 atleter går ind til åbningsceremonien ved det europæiske ungdoms-OL i hollandske Utrecht den 14. juli.

Sprintertalentet Kristoffer Hari fra Hvidovre Atletik & Motion satte med tiden 10,37 sekunder ny europarekord i sin aldersklasse på 100-meteren, da han i weekenden vandt Jugendgala i tyske Schweinfurt. Nu har DIF udpeget Kristoffer Hari til at gå i spidsen for den danske delegation, når der er åbningsceremoni ved det europæiske ungdoms-OL i Utrecht i Holland fra den 14.-19. juli.

"Det er en kæmpe ære at skulle gå rundt på stadion med Dannebrog. Det bliver en stor oplevelse” siger Kristoffer Hari, der har store forventninger til sine præstationer ved mesterskabet.

"Jeg har forbedret mig meget i år, og også mere end jeg havde forventet. Jeg er overvældet over, hvor godt det er gået, og jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at vinde guld på både 100 og 200 meter-distancen," siger han.

36 danske atleterDIF har udtaget 36 af de mest talentfulde, unge danske atleter til European Youth Olympic Festival (EYOF) 2013. Her får de lejlighed til at prøve kræfter mod, tage ved lære af og knytte venskaber med omkring 3.000 jævnaldrende talenter fra 49 europæiske lande. Formålet med den olympiske festival er at give udøverne motivation og inspiration til at satse på en seniorkarriere på højeste niveau.

Det danske hold består af:

• 11 atletikudøvere
• 5 cykelryttere
• 1 tennisspiller
• 4 judo-kæmpere
• 15 håndboldspillere

Åbningsceremonien foregår søndag den 14. juli fra kl. 20.00 på Galgenwaard Stadium. Fanebærer Kristoffer Hari stiller både op på 100-meteren, der løbes den 15. og 16. juli, samt 200-meteren, der afvikles den 17. og 19. juli.

På festivalens officielle hjemmeside www.utrecht2013.com finder du konkurrenceprogrammet, informationer om de deltagende lande mv.

På www.on-sport.dk vil du under legene kunne se videoindslag fra den danske lejr.