Skole OL-ilden er tændt – børnenes OL er i gang

Kronprins Frederik har sammen med OL-atleterne Sara Slott Petersen og Rasmus Quaade skudt de første løb til årets Skole OL-finale i gang. De næste tre dage vil 5.500 børn fra hele landet løbe, springe og kaste til deres helt eget OL på Østerbro Stadion.
10. jun 2013
Kronprins Frederik har sammen med OL-atleterne Sara Slott Petersen og Rasmus Quaade skudt de første løb til årets Skole OL-finale i gang. De næste tre dage vil 5.500 børn fra hele landet løbe, springe og kaste til deres helt eget OL på Østerbro Stadion.

Kronprins Frederik har sammen med OL-atleterne Sara Slott Petersen og Rasmus Quaade skudt de første løb til årets Skole OL-finale i gang. De næste tre dage vil 5.500 børn fra hele landet løbe, springe og kaste til deres helt eget OL på Østerbro Stadion.

Skole OL er for 4.-6. klasserne og består af 60 m løb, 400 m løb, stafetløb, boldkast og længdespring. 

”Alle er enige om, at vi skal have mere idræt og fysisk aktivitet i skolen. Skole OL er en rigtig god anledning til, at børnene kommer ud og bevæger sig – og gerne med den sideeffekt at børnene får lyst til at dyrke atletik i den lokale klub. Skole OL bringer samtidig magien og fascinationen fra det rigtige OL helt tæt på børnene,” siger Niels Nygaard, formand for Danmarks Idrætsforbund (DIF).

De bedste klasser fra de indledende runder er inviteret med til finalen, som igen i år finder sted i København. 4. klasserne konkurrerer 10. juni, 5. klasserne 11. juni og 6. klasserne 12. juni.

”Det er fantastisk, at København igen i år kan danne ramme om Skole OL’s finalestævne. Det er både godt for kroppen og for hjernen at dyrke sport, og Skole OL er med til at give eleverne en følelse af holdånd og fællesskab. Sammen med en sund og aktiv livsstil er det værdier, vi håber eleverne vil tage med sig videre i livet,” siger overborgmester Frank Jensen.

TV 2 blev i OL-året 2012 partner på Skole OL – og samme år blev Skole OL landsdækkende.
”I et ellers 'lille' sportsår ønsker TV 2 fortsat at motivere og inspirere børn i alle aldre til at dyrke masser af idræt. Derfor er TV 2 igen i år en aktiv del af Skole OL, så børnene fortsat har en fantastisk sjov og inspirerende ramme for den aktive leg og konkurrence med elever fra hele landet,” siger marketingchef i TV 2, Jacob Fischer-Nielsen.

Samsung har været med som sponsor på Skole OL siden 2009.
”Som sponsor for de voksnes OL gennem flere år tror vi meget på de olympiske værdier, der blandt andet handler om gensidig forståelse og venskab. Og vi er glade for, at vi igen i år kan være med til også at give disse værdier videre til danske børn ved at gøre Skole OL muligt,” siger Claus Holm Country Director i Samsung Danmark.

Ambassadører for Skole OL er kronprins Frederik og en række OL-atleter – herunder Sara Slott Petersen og Rasmus Quaade, som begge er til stede på åbningsdagen. TV2’s sportsværter Morten Ankerdal og Dennis Ritter er konferencierer til finalestævnet.

På hjemmesiden kan man følge finalestævnet live og se resultater: www.skoleol.tv2.dk

Gratis fotos til fri redaktionel brug fra formiddagens begivenheder: http://bit.ly/16uY6NO. DIF og TV 2 står bag Skole OL. Sponsorer er Samsung og skolemælk.dk. Samarbejdspartnere er Sparta, Dansk Atletik Forbund, Københavns Kommune og Nordea. Projektet støttes af TrygFonden.