Baseball/softball, squash eller brydning til OL?

Baseball/softball, squash og brydning er i finalen om at blive den 28. sportsgren på OL-programmet i 2020. Hvilken af de tre kandidater der bliver valgt afgøres den 8. september på IOC's session.
30. jun 2013
Baseball/softball, squash og brydning er i finalen om at blive den 28. sportsgren på OL-programmet i 2020. Hvilken af de tre kandidater der bliver valgt afgøres den 8. september på IOC's session.

Brydesporten har kørt en stærk kampagne for at bevare sin OL-status og fik en chance ved at kæmpe mod syv ikke-olympiske sportsgrene om en OL-plads. Onsdag skulle de otte idrætsgrene tale deres sag for IOC-ledelsen, som derefter udpegede et finalefelt.

Ved IOC-sessionen i argentinske Buenos Aires i september skal den endelige afgørelse tages, om hvilken af de tre sportsgrene skal være på OL-programmet i 2020.
Fem sportsgrene er nu definitivt ude af spillet til OL i 2020, og det drejer sig om karate, klatring, rulleskøjter, wakeboarding og wushu.

Klassiker til OL
Brydning er en af de sportsgrene, som var med i antikkens olympiske lege, og sporten har været på programmet i alle moderne sommer-OL undtagen en enkelt gang.
Baseball/softball mistede sin OL-status i 2008, men har også drevet kampagne for få den igen.
Squash er derimod ude efter at få OL-debut.

Danskernes holdning
På den officielle danske OL-Facebookside, Danmark til OL, er der delte meninger om, hvilken af de tre finalister, der fortjener pladsen. Mange undrer sig over, at brydning overhovedet overvejes at tages af programmet, mens mange giver udtryk for, at squash ville være en spændende sport at se i olympisk sammenhæng. Derudover er der stadig stor opbakning til karate blandt de danske Facebookbrugere, på trods af at det ikke bliver i 2020, at vi får karate at se ved OL.

"Brydning! Man kan IKKE bare tage en så traditionsrig sportsgren ud af OL-pragrammet! Brydning har været med i så mange år (vist næsten helt fra starten af den moderne tids OL) men kan der ikke også blive plads til Squash, som vil være et dejligt pust og nok heller ikke så pladskrævende!" skriver Peter Sung Hoon Jensen, mens Malene Melgaard Skelkjær skriver:

"Squash, det er en fantastisk sport. Er også værd at se på som tilskuer både i hallen og på tv. Er en sport der er interessant da den er meget eksplosiv, der sker noget og man kan følge med uden at kende til sporten..".