Poul-Erik Høyer til tops i international badminton

Poul-Erik Høyer er netop valgt til præsident for Badminton World Federation (BWF). Der er store lykønskninger fra DIF's formand, som også glæder sig over, at en dansker nu står i spidsen for et af verdens største idrætsforbund.
18. maj 2013
Poul-Erik Høyer er netop valgt til præsident for Badminton World Federation (BWF). Der er store lykønskninger fra DIF's formand, som også glæder sig over, at en dansker nu står i spidsen for et af verdens største idrætsforbund.

På BWF’s generalforsamling i Kuala Lumpur fik Poul-Erik Høyer 145 af stemmerne, mens 120 stemmer gik til den anden præsidentkandidat, Justian Suhandinata fra Indonesien. Høyer er valgt for de næste fire år på en af international idræts absolutte topposter.

”Først og fremmest ønsker jeg Poul-Erik et stort tillykke med valget. Jeg har stor respekt for hans veludførte valgkampagne, og at missionen lykkedes. Poul-Erik er den helt rigtige til at sikre badmintonsportens globale udbredelse – ikke mindst blandt børn og unge – og den helt rigtige til at sikre badminton på det olympiske program. Han har også den fordel som tidligere verdensklassespiller, at han har høj troværdighed og kan sætte sig ind i spillernes ønsker og behov,” siger Danmarks Idrætsforbunds formand Niels Nygaard og fortsætter:

”Vi kan i Danmark være stolte over, at der nu er en dansker i spidsen for et internationalt, olympisk forbund. Valget af Poul-Erik Høyer til BWF-præsident er samtidig en milepæl i DIF’s arbejde med at hjælpe danskere ind på politiske poster i international idræt. Vi ønsker, at danskere sidder med i de besluttende organer for at trække udviklingen i international idræt den rigtige vej.”

DIF har støttet Poul-Erik Høyers kampagne med et økonomisk tilskud og forskellige former for konsulentbistand.

Høyer var indtil foråret 2013 medlem af DIF’s bestyrelse som aktivkomiteens repræsentant, og han har siden 2010 været præsident for Badminton Europe. Som spiller vandt han blandt andet All England to gange og OL-guld i Atlanta 1996. Poul-Erik Høyer er 47 år. Høyers kampagnehjemmeside: www.peh2013.com