Årets idrætsforening kommer fra Århus

Århus Klatreklub blev lørdag i forbindelse med DIF’s årsmøde kåret til ”Årets Idrætsforening”. Foreningen vandt i konkurrence med fire andre nominerede foreninger og blev belønnet med 100.000 kroner.
4. maj 2013
Århus Klatreklub blev lørdag i forbindelse med DIF’s årsmøde kåret til ”Årets Idrætsforening”. Foreningen vandt i konkurrence med fire andre nominerede foreninger og blev belønnet med 100.000 kroner.


Der var anerkendende klapsalver fra repræsentantskabet og kontant belønning til Århus Klatreklub ved DIF’s årsmøde. Klatreklubben, der har til huse i Gellerup, vandt ved årsmødet prisen som ”Årets Idrætsforening”.
 
Det er anden gang, prisen uddeles (sidste år vandt Volleyballklubben Vestsjælland), og de 100.000 kroner skal anvendes på et nyskabende initiativ i klubben.
 
”I DIF har vi de seneste år haft et fokus på at tiltrække og fastholde voksenmotionister, og Århus Klatreklub er et glimrende eksempel på, hvordan det kan lykkes. Via en række nyskabende initiativer har klubben mere end fordoblet sit medlemstal de seneste fem år. Klubbens arbejde med sine medlemmer og frivillige kræfter er forbilledligt”, siger DIF’s formand, Niels Nygaard.
 
Nye veje
I 2008 havde Århus Klatreklub 300 medlemmer. Det antal er i mellemtiden steget til 600, og 95 procent af medlemmerne er mellem 19 og 59 år, hvilket er et særsyn. Klubben er gået nye veje med hensyn til både aktiviteter og organisering. Den traditionelle holdopdeling er opgivet til fordel for et system, hvor medlemmerne kan træne, når de har lyst – på tværs af alder, køn og niveau.
 
Desuden har klubben haft stor succes med at uddelegere en lang række opgaver til 22 forskellige udvalg i klubben, som tæller 126 frivillige.
 
Århus Klatreklubs formand, Christian Nicolai Ørum-Petersen, formand Århus Klatreklub, modtog prisen og takkede for de 100.000 kroner.
 
”Jeg er sindsygt glad for prisen som Årets Idrætsforening, for det er et kæmpe skulderklap til den måde, som vi gør tingene på i Århus Klatreklub. Jeg er overrasket, og prisen kommer uventet, for jeg synes egentlig, at vi gør tingene på den mest naturlige måde ved at sætte initiativet frit for medlemmer og frivillige. Medlemmerne kan klatre, når de vil, og de frivillige har fået ansvar og løser de opgaver, som de er bedst til, og som de har interesse i. Det er meget naturligt for os," sagde Christian Nicolai Ørum-Petersen efter overrækkelsen”
 
De øvrige fire nominerede til prisen var Middelfart Badminton Klub, IF Ryttergården, Silkeborg GF og Solrød Taekwondo Klub.
 
På det vedhæftede foto set fra venstre (nederst): Christian Nicolai Ørum-Petersen (formand for Århus Klatreklub), Ola Mattsson (formand for Dansk Klatreforbund), Njord Solberg (bestyrelsesmedlem i Århus Klatreklub) og Rikke Vestergaard (generalsekretær i Dansk Klatreforbund). Fotoet må bruges redaktionelt, og fotokredit gives til Lars Møller.