Skole OL overlever lockout og udvider deadline

Landets 4.-6. klasser får en uge ekstra til at afvikle deres lokale Skole OL. Deadline er nu 24. maj, så alle får mulighed for at være med i konkurrencen om at komme med til finalebraget i København med deltagelse af 6.000 elever.
30. apr 2013
Landets 4.-6. klasser får en uge ekstra til at afvikle deres lokale Skole OL. Deadline er nu 24. maj, så alle får mulighed for at være med i konkurrencen om at komme med til finalebraget i København med deltagelse af 6.000 elever.


I år er Skole OL desværre blevet ramt af lockouten. Skole OL skulle være gået i gang den 2. april, og der er dermed mistet fire uger af kvalifikationsperioden.
 
Derfor har Danmarks Idræts-Forbund (DIF), TV 2, Samsung, skolemælk.dk og øvrige partnere bag Skole OL udvidet fristen for at afvikle lokalt Skole OL fra 17. maj til 24. maj 2013.
 
”Målet er at 4.-6. klasserne får en reel mulighed for at være med i Skole OL, og lockouten har betydet, at vi udvider deadline med en uge. Skole OL er populært, og klassen kan afholde sit Skole OL på blot to idrætstimer, hvis man vil. Fra sidste år ved vi, at elever og lærere, der kom med til finalen, fik en kæmpe oplevelse, havde et stærkt sammenhold og mærkede den særlige OL-magi,” siger Casper Hollerup, kommunikationskonsulent i DIF.
 
De klasser, der opnår de bedste resultater, inviteres til finalestævnet, som finder sted på Østerbro Stadion den 10. juni (4. klasse), 11. juni (5. klasser) og 12. juni (6. klasser).
 
Kronprins Frederik og en række OL-atleter er ambassadører for Skole OL og vil være til stede i løbet af finalestævnet, som kommenteres af TV 2’s værter Morten Ankerdal og Dennis Ritter.
 
Om Skole OL
Børn i 4.-6. klasse kan hvert år opleve OL på egen krop med discipliner i børnehøjde inden for løb, spring og kast. Skole OL blev landsdækkende i OL-året 2012 efter at have været en ren københavnsk event siden 2009.
 
Sammenhold vægtes højt, og det er klassens samlede resultat, der tæller i konkurrencen om at kvalificere sig til det store finalestævne på Østerbro Stadion i København med deltagelse af op imod 6.000 elever fra hele landet. En donation fra TrygFonden gør det muligt at betale transport – og overnatning for de klasser der kommer langvejs fra – så skolerne ikke selv skal afholde de udgifter.
 
Den enkelte klasse kan afholde sit eget Skole OL, skolen kan arrangere Skole OL for alle 4.-6. klasser, eller flere skoler i kommunen kan gå sammen om at afholde Skole OL.
 
Det behøver ikke tage lang tid at deltage: En klasse kan afvikle Skole OL i løbet af blot to idrætstimer og skal herefter blot indtaste resultaterne.
 
Tilmelding, vejledning til konkurrencerne og indtastning af resultater sker på www.skoleol.tv2.dk
 
DIF og TV 2 står bag Skole OL. Sponsorer er Samsung og skolemælk.dk. Samarbejdspartnere er Sparta, Dansk Atletik Forbund, Københavns Kommune og Nordea. Projektet støttes af TrygFonden.