Invitation: Hvad er DIF’s nye trænerkoncept ’1-2-Træner’ for en størrelse?

DIF’s nye træneruddannelse 1-2-Træner skal inden 2015 skaffe 2.000 nye trænere. Tanken er, at det skal være nemt at uddanne sig som træner, og at foreningen selv kan uddanne nye trænere. Den 22. maj afholder DIF et informationsmøde for forbundene om det nye trænerkoncept.
22. apr 2013
DIF’s nye træneruddannelse 1-2-Træner skal inden 2015 skaffe 2.000 nye trænere. Tanken er, at det skal være nemt at uddanne sig som træner, og at foreningen selv kan uddanne nye trænere. Den 22. maj afholder DIF et informationsmøde for forbundene om det nye trænerkoncept.

Mange idrætsforeninger siger: ’Tænk hvis forældrene kunne hjælpe lidt til ved træningen.’ ’Hvad skal der til, for at vi kan uddanne vores nye trænere i klubben?’ ’Hvorfor skal træneruddannelser altid tage så lang tid?' De tre spørgsmål – og flere endnu – forsøger DIF at besvare med 1-2-Træner, som er DIF’s nye træneruddannelse.

1-2-Træner – hvad er det?
1-2-Træner henvender sig til forældre, medlemmer og andre, som ønsker en 'basic' træneruddannelse. Den består af 2x4 timers uddannelsesforløb. Det første modul er udviklet af DIF og handler om trænerrollen og kommunikationen mellem træner og udøver. Det andet modul udvikles af forbundet og handler om grundlæggende idrætsspecifikke færdigheder og om, hvordan trænerne skal undervise.

Konceptet er skruet sammen, så det enten er klubberne selv eller forbundet, der afholder kurserne. Til hvert kursus hører der en kursuspakke, som indeholder undervisningsmateriale samt forskelligt merchandise. I øjeblikket er syv forbund i gang med at udvikle materialet, og DIF forventer, at de første kurser afholdes efter sommerferien 2013.

DIF’s mål er, at der ved udgangen af 2014 er uddannet 2.000 nye trænere via konceptet, og at minimum 15 forbund er involveret. Hvis dit forbund er interesseret i at høre mere om konceptet, så er der møde i Idrættens Hus onsdag den 22. maj fra 10.00 – 12.00. Tilmelding til Camilla Kruse på ckr@dif.dk senest 17. maj 2013.