Get moving – med DIF’s specialforbund

Slip computeren og sjip, kør BMX, eller stå på rulleskøjter. Sådan lyder opfordringen fra Sundhedsstyrelsen, der i uge 16 til 18 sætter fokus på gevinsterne ved at være fysisk aktiv. Fem af DIF’s specialforbund er med i kampagnen.
17. apr 2013
Slip computeren og sjip, kør BMX, eller stå på rulleskøjter. Sådan lyder opfordringen fra Sundhedsstyrelsen, der i uge 16 til 18 sætter fokus på gevinsterne ved at være fysisk aktiv. Fem af DIF’s specialforbund er med i kampagnen.

Fysisk aktivitet kan foregå når som helst og hvor som helst. Det er et af budskaberne i Sundhedsstyrelsens Get moving-kampagne. Derfor indeholder kampagnen inspiration til, hvordan gader, parker og skove kan være ’legepladser’, når man har lyst og tid. Små film viser, hvordan man eksempelvis kan stå på rulleskøjter, spille street fodbold og ’rope skippe’, som er en anden betegnelse for at sjippe.

”Sundhedsstyrelsens mål er at vise, at alle børn har mulighed for at være fysisk aktive, og at det er både sjovt og sejt på samme tid. Ved nogle af aktiviteterne behøver man bare et sjippetov eller en fodbold, så der er mulighed for, at alle kan være med, uanset deres forældres pengepung,” siger projektleder Tue Kristensen fra Sundhedsstyrelsen.

I kampagneperioden får børn og unge mulighed for at prøve kræfter med nye måder at være fysisk aktive på. På kampagnens facebook og hjemmeside kan man blandt andet se de tilbud, der geografisk er tæt på en selv. Fem af DIF’s specialforbund tilbyder andeledes idræt til de unge. Det drejer sig om Danmarks Gymnastik Forbund, Dansk Motor Union, Dansk Klatreforbund, Dansk Rulleskøjte Union og Dansk Boldspil Union.