OL-partnerskab med Dansk Supermarked løfter DIF og Team Danmarks ambitioner for OL 2016 i Rio

10 millioner kroner ekstra til OL-holdets forberedelser alene i 2013. Det er startskuddet på det nye fireårige partnerskab mellem DIF, Team Danmark og Dansk Supermarked. Med det nye OL-partnerskab får Team Danmark og DIF (Danmarks Olympiske Komité) mulighed for at skabe optimale forberedelser for OL-holdet. Derfor er ambitionerne for OL-holdet også allerede nu høje: 10 medaljer og et OL-hold med 20 sportsgrene.
10. apr 2013
10 millioner kroner ekstra til OL-holdets forberedelser alene i 2013. Det er startskuddet på det nye fireårige partnerskab mellem DIF, Team Danmark og Dansk Supermarked. Med det nye OL-partnerskab får Team Danmark og DIF (Danmarks Olympiske Komité) mulighed for at skabe optimale forberedelser for OL-holdet. Derfor er ambitionerne for OL-holdet også allerede nu høje: 10 medaljer og et OL-hold med 20 sportsgrene.

Det nye samarbejde med Dansk Supermarked, der består af kæderne føtex, Netto og Bilka, løfter OL-holdets vilkår markant. Og administrerende direktør i Dansk Supermarked, Per Bank, ser frem til, at de potentielle OL-medaljetagere allerede nu får optimeret deres forberedelser frem mod Rio:

”I Dansk Supermarked kender vi værdien af talentudvikling, og vi deler den ambitiøse målsætning for vores allerbedste idrætsudøvere. Vi tror på, at atleterne bedre kan levere varen, hvis de får det rette rygstød og de rigtige arbejdsbetingelser. Det vil vi gerne være med til at give dem, og det er med stor stolthed, at vi nu skyder samarbejdet frem mod 2016 i gang,” siger Per Bank.

Ressourcerne fra det nye partnerskab bliver målrettet fem områder, som alle styrker OL-holdets muligheder for at præstere gode resultater i Rio:

• Optimale OL-forberedelser – bedre træningsforberedelser og målrettet international konkurrencedeltagelse for potentielle OL-medaljetagere.
• Udstyr i verdensklasse - optimalt materiel og udstyr til udvalgte olympiske sportsgrene.
• Atletstipendier - atletstipendier til OL-deltagere og potentielle medaljevindere.
• Nye muligheder for OL-talenterne – særlige talentprogrammer og fokus på talenttrænerne skal sikre mulighederne for næste generation af OL-stjerner.
• High Performance Center under OL i Rio - optimale rammer for OL-holdet, både indenfor og udenfor OL-byen.

”Med det nye partnerskab med Dansk Supermarked kan vi styrke kvaliteten af OL-forberedelserne i de kommende fire år, og det giver os helt nye muligheder for at hjælpe atleterne på vej mod deres helt store mål. Med udstyr i verdensklasse, flere ressourcer til medaljekandidaternes træning og konkurrence, penge til atletstipendier og chancen for at skabe optimale rammer under selve OL, er jeg sikker på, at vi kan løfte OL-holdet. Derfor er vores ambition også, at OL-holdet bliver både større og stærkere end i London,” siger Team Danmarks direktør Michael Andersen.

I 2013 bliver de 10 millioner kroner fra partnerskabet målrettet udstyr til udvalgte olympiske sportsgrene samt talentudvikling.

”Målet er klart. Danmark skal ved OL 2016 i Rio høste endnu større sportslig succes end ved legene i London, som var det bedste danske OL i 64 år. Derfor er vi utrolig glade for Dansk Supermarkeds fireårige støtte, som kan videreudvikle dansk eliteidræt og sikre optimale OL-forberedelser og perfekte rammer for de danske atleter i Rio. Ambitionen er ti medaljer og et stort OL-hold. Fundamentet for dansk OL-succes skabes i idrætsforeninger og specialforbund – med målrettet støtte fra Team Danmark og kommercielle, ambitiøse partnere som Dansk Supermarked,” siger DIF’s chef de mission for OL-holdet, Morten Rodtwitt.

Det nye OL-partnerskab blev offentliggjort i dag ved et arrangement i Ballerup Superarena, hvor medarbejdere fra føtex, Netto og Bilka fik mulighed for at dyste mod en række af de potentielle atleter på OL-holdet, blandt andre Lasse Norman Hansen og de øvrige baneryttere, badmintonspilleren Viktor Axelsen og OL-guldvinderne i roning Mads Rasmussen og Rasmus Quist.

Yderligere oplysninger:
Mads Hvitved Grand, Pressechef, Dansk Supermarked, tlf: 29 65 45 66
Morten Rodtwitt, DIF’s chef de mision for OL-holdet, tlf: 29 37 09 16
Michael Andersen, direktør for Team Danmark, tlf: 51 26 60 62
Niels Nygaard, formand for DIF, tlf: 20 73 71 12

Baggrund:
Det er ikke første gang, at Dansk Supermarked løfter Team Danmark og arbejdet med de bedste atleter. Frem mod OL i 2012 støttede Dansk Supermarked Team Danmarks forberedelser og et særligt talentprogram med samlet 20 millioner kroner.

Ved OL 2012 i London vandt Danmark 9 medaljer og var repræsenteret i 17 sportsgrene, og resultaterne i London var de bedste siden OL i 1948. Overliggeren bliver således løftet med ambitionen om 10 medaljer og 20 sportsgrene ved OL 2016 i Rio.

Dansk Supermarkeds støtte til Team Danmark og DIF sker via en donation fra Købmand Herman Sallings Fond.