Invitation: Børn og unges trivsel i foreningerne

DIF og en række kommuner inviterer gennem 2013 til fyraftensmøder under temaet ’Børn og unges trivsel i foreningerne’. Alle er velkomne, og deltagelse er gratis. Næste møde er 9. april i Ringe.
22. mar 2013
DIF og en række kommuner inviterer gennem 2013 til fyraftensmøder under temaet ’Børn og unges trivsel i foreningerne’. Alle er velkomne, og deltagelse er gratis. Næste møde er 9. april i Ringe.

Er idrætsforeningen børn og unges foretrukne fristed? Hvad er de unges motivation til at komme i idrætsforeningen? Hvad får de unge til at blive, og hvad får dem til at droppe ud? Disse spørgsmål vil blive debatteret, når en række kommuner gennem 2013 inviterer til fyraftensmøder, hvor to udgivelser omkring børn og unges trivsel i idrætsforeningerne er omdrejningspunktet. Det næste møde afholdes af DIF og Faaborg-Midtfyn Kommune 9. april kl. 17-19 i Ringe.

  • ”Børneliv version 2.0”
    En spritny undersøgelse viser, at børn og unge er på vej væk fra det fysiske samvær med venner, og at 25 procent oplever at blive mobbet i idrætsforeningen. Op mod 10.000 i en ungdomsårgang dropper ud af fritidsaktiviteterne på grund af mobning. Hvilke konsekvenser har det for foreningslivet, og hvad kan foreningen, trænerne og forældrene gøre ved det? Bogen er skrevet af Kirsten Grube, cand.scient soc. og Søren Østergaard, ungdomsforsker og ungdomstræner i Herfølge BK.
  • ”Bliv klog på de unge – og bliv en bedre træner”
    En DIF-guide til ungdomstræneren om at skabe et godt socialt idrætsmiljø, hvor både holdet og den enkelte unge trives. Guiden giver et tidsbillede af de unge 13-17 årige og giver bud på, hvilke konsekvenser det har for trænerrollen. Træneren får i guiden idéer og tips til at blive en endnu bedre ungdomstræner.

Alle fra foreningslivet, som ønsker at være med til at udvikle børne- og ungdomskulturen i foreningslivet, er velkomne til denne saltvandsindsprøjtning af ny viden og inspiration til det frivillige ungdomsarbejde i foreningerne.
Arrangementerne er gratis, men kræver tilmelding.
Kommende møder om ’Børn og unges trivsel i foreningerne’:

  • Fåborg: 9.april
  • Køge: 23.maj
  • Slagelse: 28. maj
  • Viborg: 7.oktober

Kontakt DIF-konsulent Helle Carlsen, hca@dif.dk, hvis du vil vide mere om de kommende møder eller om området ’Unge og idræt’.