Bliv klogere på de unge

Sådan lyder titlen på et helt nyt hæfte fra DIF, som sætter spot på at være træner for de unge. Mange trænere, klubber og forbund har allerede taget hæftet til sig. De er begejstrede for, at der bliver sat fokus på de udfordringer, de unge har i dag.
22. mar 2013
Sådan lyder titlen på et helt nyt hæfte fra DIF, som sætter spot på at være træner for de unge. Mange trænere, klubber og forbund har allerede taget hæftet til sig. De er begejstrede for, at der bliver sat fokus på de udfordringer, de unge har i dag.

Lektier, fester, arbejde og venner
Dagens unge har mange bolde i luften. Som ungdomstræner kan du nå langt, hvis du har et særligt øje for det, der optager og motiverer de unge.

Charlotte Bergmann, ungdomstræner i Allerød OK

Bogen har et overskueligt indhold - nem at læse. Det er godt med de små ’overvej’ bobler, det får en til at reflektere og tænke over hvad der lige er blevet læst.
Noget af det jeg vil tage med mig og bruge, er beskrivelsen af hvordan nutidens ungdom er i forhold til min egen ungdom for 30 års siden. Jeg vil være opmærksom på at engagement i breddeidræt handler om at være en del af en fælles historie - så vi skal passe på ikke at dele for meget op i niveau , men mere så alle føler de er en del af gruppen. Jeg har allerede brugt "Fem spørgsmål der gør en forskel" - både over for ungdommen men også over for forældrene.

Køb bogen
Hæftet ”Bliv klogere på de unge – og bliv en endnu bedre træner” kan købes til 25 kr.

Bag om bogen
Hæftet ”Bliv klogere på de unge – og bliv en endnu bedre træner”, der er skrevet af ungeforsker Søren Østergaard og udgivet af DIF, kigger på de udfordringer, du som ungdomstræner står overfor med denne aldersgruppe, og hvordan du kan tilpasse træningen herefter.

Det sker blandt andet med en række forslag og modeller til, hvordan du som ungdomstræner skaber et godt og udviklende idrætsmiljø, hvor de unge gerne vil komme.