DIF rækker hånden ud

Frisbee, bridge, surf og rafting, australsk fodbold, e-sport og andre organisationer med ønske om at blive en del af DIF-familien kan se frem til at blive kontaktet enkeltvis af DIF efter stort fællesmøde.
19. mar 2013
Frisbee, bridge, surf og rafting, australsk fodbold, e-sport og andre organisationer med ønske om at blive en del af DIF-familien kan se frem til at blive kontaktet enkeltvis af DIF efter stort fællesmøde.

DIF har fra årsskiftet lempet på sine regler for medlemsoptagelse for bedre at kunne rumme nye idrætstendenser og alternative organiseringsformer.

På et møde i Idrættens Hus mandag den 18. marts var 14 organisationer mødt frem for at høre om mulighederne, og hvad DIF kan tilbyde.

”DIF ønsker at være relevant for flest mulige danskere og vil komme nye idrætstendenser, bevægelsesmønstre og alternative former for frivillighed i møde. Vi ønsker endnu mere mangfoldighed i DIF,” indledte Thomas Bach, der er medlem af DIF’s bestyrelse og formand for medlemsudvalget.

Der er fire måder at blive knyttet til DIF:

•Ordinært medlemskab af DIF som enten specialforbund (min. 2000 medlemmer og 15 foreninger) eller kvalifikationsforbund (kvalitative kriterier vurderet ud fra aktivitetens udviklingspotentiale idrætsligt set)
•Partnerskab med DIF eller specialforbund for at opnå udvikling og et øget kendskab til hinanden
•Associering til et specialforbund
•Optagelse af den pågældende idræt i et eksisterende specialforbund
DIF tilbød bl.a. at facilitere kommunikationen med beslægtede specialforbund for de organisationer, hvor det er den samarbejdsmodel, der vil være mest realistisk og give bedst mening.

Danmarks Rulleskøjte Union, medlem af DIF siden 2004, er et specialforbund i vækst og fortalte på mødet om, hvordan de løbende optog nye beslægtede discipliner, senest rollerderby, mens løbehjul også kan være på vej.

Alle tilstedeværende vil i den kommende tid blive kontaktet enkeltvis af DIF til en snak om mulige scenarier for at blive knyttet til DIF eller et specialforbund.