Flere danskere skal gå i Poul-Erik Høyers fodspor

DIF's bestyrelse har sin internationale strategi i et forsøg på at få flere danskere ind på internationale topposter i idrætsverdenen. Den tidligere OL-vinder i badminton Poul-Erik Høyer går efte at blive præsident for det internationale badmintonforbund, BWF, og flere skal følge hans eksempel.
1. feb 2013
DIF's bestyrelse har sin internationale strategi i et forsøg på at få flere danskere ind på internationale topposter i idrætsverdenen. Den tidligere OL-vinder i badminton Poul-Erik Høyer går efte at blive præsident for det internationale badmintonforbund, BWF, og flere skal følge hans eksempel.

Måske kan flere danske idrætsledere snart finde vej til den internationale top. I hvert fald er en ny opdateret international strategi netop blevet vedtaget af DIF’s bestyrelse. Strategien sigter mod at målrette DIF og specialforbundenes internationale arbejde endnu mere.

Kravene til den såkaldte lobbypulje, hvor specialforbundene kan søge om støtte til eksempelvis valgkampe for potentielle idrætspolitikere, er blevet præciseret, der oprettes en ny international idrætslederuddannelse i samarbejde med Sverige og Norge, idrætspolitiske talenter skal spottes tidligere i DIF’s specialforbund, og endelig vil man lægge mere vægt på langsigtede strategier.

Formålet med opdateringen er, at flere danske skal følge i Poul-Erik Høyers fodspor. Den tidligere OL-guldvinder i badminton stiller op til præsidentvalget i det internationale badmintonforbund - et valg, der afgøres den 13. maj.

”Danskere har en styrke i forhold til at håndtere store organisationer, og derfor mener jeg, at mange danske specialforbund bør være interesserede i at få valgt folk ind internationalt. Men omvendt er det bestemt heller ikke noget, man bare lige gør. En valgproces kræver hårdt arbejde og utrolig megen tid,” siger Poul-Erik Høyer til nyhedsbrevet DIF Opinion.

Og det er vigtigt, at der kommer flere danskere ind på internationale poster, understreger DIF's idrætspolitiske chef, Poul Broberg.

”I en tid med utrolig mange udfordringer for idrætten som matchfixing og doping er det vigtigt, at vi er med helt fremme internationalt for at kunne råbe vagt i gevær, når der opstår forskellige problemstillinger,” siger han.

En af de danskere, der har opnået et få en international toppost, er ishockeyunionens formand, Henrik Bach Nielsen. Han er blevet valgt ind i den internationale ishockeyunions øverste organ, IIHF Council, men det krævede hårdt og opsøgende arbejde.

"Der skal tales med folk under morgenmaden på diverse konferencer og møder, til frokost og om aftenen henne i baren. Det er ikke normalt for mig at tale med eksempelvis en fra Bulgarien, men hvis jeg vil have Bulgariens stemme i ishockeysammenhæng, så skal jeg tale med dem,” siger Henrik Bach Nielsen.