Ny chef de mission for det danske OL-hold

Morten Schram Rodtwitt er fra årsskiftet udnævnt til ny chef de mission i DIF og får derfor som en af sine vigtigste opgaver at varetage rollen som leder af de danske OL-hold. Han afløser på denne post Jesper Frigast Larsen, der har haft ansvaret for det olympiske arbejde i DIF siden 1996.
11. jan 2013
Morten Schram Rodtwitt er fra årsskiftet udnævnt til ny chef de mission i DIF og får derfor som en af sine vigtigste opgaver at varetage rollen som leder af de danske OL-hold. Han afløser på denne post Jesper Frigast Larsen, der har haft ansvaret for det olympiske arbejde i DIF siden 1996.
Morten Schram Rodtwitt har været ansat i Danmarks Idræts-Forbund (DIF) siden oktober 2007, hvor han kom fra en stilling som sportschef i Dansk Kano og Kajak Forbund.
 
”Det har fra begyndelsen været planen med Mortens ansættelse, at han på sigt skulle overtage rollen som chef de mission for de danske OL-hold. Man kan sige, at han har haft 5 år i mesterlære hos Jesper Frigast Larsen og nu er tidspunktet kommet til et vagtskifte,” siger DIF’s direktør Karl Chr. Koch.
 
”Jeg glæder mig utroligt meget til at overtage rollen som chef de mission. Det er et fantastisk privilegium at repræsentere Danmark ved OL og stå i spidsen for samarbejdet mellem DIF, specialforbundene og Team Danmark med henblik på at skabe optimale rammer for den danske OL-deltagelse. Der ligger rigtig mange spændende udfordringer forude, og jeg føler jeg skal løfte en stor arv fra Jesper Frigast Larsen,” siger Morten Schram Rodtwitt.
 
Morten Schram Rodtwitts første opgave som chef de mission for Danmark er ved Vinter-OL i Sochi, Rusland 5. – 21. februar 2014.
 
Jesper Frigast Larsen fortsætter i dansk idræt som elitechef i DIF. Jesper Frigast Larsen skal fremover hovedsageligt arbejde nationalt, dels med udviklingsprojekter i specialforbundene, primært på talentudviklingsområdet, og dels med idrætsjura, primært på doping- og matchfixingområdet.
 
"Efter 10 olympiske lege, heraf de sidste otte som chef de mission, føles det rigtigt at stoppe på toppen med det fantastisk vellykkede OL i London," siger Jesper Frigast Larsen, og tilføjer: "Jeg er glad for, at DIF er så mangfoldig en organisation, at jeg kan fortsætte i DIF med en række spændende, nye arbejdsopgaver, så jeg også fremover kan være en del af dansk idræt, ikke mindst eliteidrætten."
 
Fakta – Morten:
37 år
Ansat i DIF i oktober 2007
Uddannet i Team Danmark
Tidligere assisterende landstræner i Dansk Kano og Kajak Forbund
Tidligere sportschef i Dansk Kano og Kajak Forbund
Tidligere formand for Team Danmarks Trænerkomité