Dansk idræt er milliarder værd

En ny EU-rapport skønner, at den samlede idrætsbranche er 2.200 milliarder kroner værd for EU-landene. DIF er i samarbejde med Københavns Universitet på vej med en beregning, der viser, hvor meget det frivillige arbejde i dansk idræt er værd.
10. jan 2013
En ny EU-rapport skønner, at den samlede idrætsbranche er 2.200 milliarder kroner værd for EU-landene. DIF er i samarbejde med Københavns Universitet på vej med en beregning, der viser, hvor meget det frivillige arbejde i dansk idræt er værd.

2.200 milliarder kroner vurderer EU-kommissionen, at idrætten er værd for EU’s 27 medlemslande. Og for Danmarks vedkommende lyder værdien på 28 milliarder kroner og 70.000 danskere i arbejde. Den slags beregninger er vanskelige, og kommissionen tager da også en række metodiske forbehold. Om kommissionen har ramt plet på sidste decimal er dog heller ikke afgørende. Men det er derimod, at EU sætter spot på, at idrætten har en både økonomisk og samfundsmæssig værdi, som rækker langt ud over selve den fysiske aktiv.

”Det er meget interessant, at EU-kommissionen med deres rapport anerkender idrætten som en sektor, der bidrager med mere end sved, sejre og socialt samvær. Idrætten har også en markant værdi samfundsmæssigt og samfundsøkonomisk. Idrætten skaber fx innovation, arbejdspladser og bidrager til folkesundheden,” siger Niels Nygaard formand for DIF.

Den 28. januar afholder DIF en konference under temaet ’Vi sætter pris på idræt’, hvor idrættens økonomiske, sociale og samfundsmæssige værdi er på dagsordenen. Her vil Københavns Universitet i samarbejde med DIF lancere beregninger af værdien af det frivillige arbejde i de danske idrætsforeninger.

”Jeg ser meget frem til vores udviklingskonference, hvor der vil blive sat beløb på værdien af det frivillige arbejde i idrætsforeningerne. Vi har omkring 340.000 frivillige i DIF-idrætten. De fleste af dem udfører deres arbejde gratis til glæde og gavn for både udøvere og samfundet. Hvis man gør det arbejde op i penge, så er der ingen tvivl om, at vi skal have den store lommeregner frem,” siger Niels Nygaard.