Aalborg er Årets Idrætskommune

Lørdag aften til ’Sport 2012’ blev Aalborg Kommune kåret som vinder af DIF’s pris ’Årets Idrætskommune 2012’. Prisen blev overrakt af statsminister Helle Thorning-Schmidt.
5. jan 2013
Lørdag aften til ’Sport 2012’ blev Aalborg Kommune kåret som vinder af DIF’s pris ’Årets Idrætskommune 2012’. Prisen blev overrakt af statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Med en lang række opsigtsvækkende initiativer, projekter og resultater i 2012 vandt Aalborg idrætskommuneprisen foran Slagelse og Roskilde, der var de to øvrige nominerede.

”I Aalborg Kommune prioriterer man idrætten og de frivillige meget højt, og kommunen formår på fornem vis at skabe gode forhold for både eliten og bredden. I tæt samarbejde med foreningsidrætten udvikler kommunen løbende nye, tidsvarende tilbud. I 2012 er der iværksat en række projekter og initiativer, der på unik vis imødekommer mange forskellige behov. Det var med til, at Aalborg vandt prisen i den tætte konkurrence med Slagelse og Roskilde,” siger DIF’s formand Niels Nygaard.

Nygaard glæder sig også over de mange foreninger i Aalborg, som arbejder sammen med DIF og specialforbundene om en række udviklingsprojekter.

På scenen til ’Sport 2012’ i Jyske Bank Boxen modtog rådmand for Skole- og Kulturforvaltningen Anne-Dorte Krog prisen på vegne af Aalborg Kommune:

”Tusind tak for den store anerkendelse af vores indsats for at skabe mere idræt og bevægelse. Vi kan kun gøre det fordi vi har ambitiøse foreninger og frivillige til at gøre arbejdet. Vi vil kæmpe for at gøre Aalborg til en endnu bedre idrætskommune.”

Om prisen
Det er bestyrelsen i Danmarks Idræts-Forbund (DIF), der udpeger ’Årets Idrætskommune’, som ud over æren får 200.000 kr. til et idrætsprojekt i kommunen. Ud fra de indkomne indstillinger blev Roskilde, Slagelse og Aalborg nomineret til prisen.

Kriterierne for at blive Årets Idrætskommune er bl.a., at kommunen har sikret gode rammevilkår for foreningerne, har sikret en rød tråd i det idrætspolitiske arbejde, har gjort en indsats for at styrke frivilligheden i idrætsforeningerne m.m.

Aalborg vandt blandt andet fordi:

• Aalborg Kommune er som landets tredje største kommune, der rummer storby, boligsociale områder, forstæder og tyndtbefolkede landdistrikter, i stand til at møde foreningerne i øjenhøjde og servicere og hjælpe de mangeartede foreninger. Samtidig er kommunen villig til at gå forrest og arbejde for at styrke det frivillige foreningsarbejde gennem afbureaukratisering og forenkling i DIF’s frikommuneforsøg.
• Aalborg Kommune formår at bygge bro mellem bredde- og elitearbejdet, så det ses i naturlig forlængelse af hinanden – altså som et både-og og ikke et enten-eller. Kommunen har en imponerende række af breddeidrætsinitiativer med henblik på at styrke foreningsdeltagelsen, og der gøres også en særlig indsats for særlige målgrupper, bl.a. gennem ’Fra sport til job’, dopingfri kommune, NordKraftKarate, Dømt Inde! og andre initiativer fra 2012. Samtidig er der gode forhold for de mest talentfulde idrætsudøvere, fx kom den yngste danske OL-deltager ved legene i London 2012 – Mie Ø Nielsen – fra Aalborg Svømmeklub.
• Endelig har Aalborg Kommune med sit mangeårige tætte samarbejde med det lokale idrætsråd, SIFA, manifesteret det politiske ønske om at være i tæt dialog med idrætten og idrættens ledere i forbindelse med idrætspolitiske spørgsmål. Politikere og forvaltning har således let adgang til relevante idrætsfaglige input i behandling af idrætspolitiske sager. Samarbejdet med SIFA udmønter sig tillige i en lang række fælles partnerskaber og projekter til gavn for udvikling og styrkelse af idrætten.

Tidligere vindere af prisen Årets Idrætskommune:
2006: Fredericia Kommune
2007: Ballerup Kommune
2008: Svendborg Kommune
2009: Gentofte Kommune
2010: Høje-Taastrup Kommune
2011: Viborg Kommune

Kontaktinformation
Yderligere oplysninger:
DIF’s formand Niels Nygaard, mobil 2073 7112
Konsulent i DIF, Martin Borch, mobil 2916 0918