DIF og DAI modtager ’Lighedspris’

På Region Syddanmarks konference om ulighed på sundhedsområdet uddelte ’Dagens Medicin’ deres årlige lighedspris til Danmarks Idræts-Forbund (DIF) og Dansk Arbejder Idrætsforbund (DAI) for deres store arbejde med idræt for sindslidende.
24. jan 2013
På Region Syddanmarks konference om ulighed på sundhedsområdet uddelte ’Dagens Medicin’ deres årlige lighedspris til Danmarks Idræts-Forbund (DIF) og Dansk Arbejder Idrætsforbund (DAI) for deres store arbejde med idræt for sindslidende.

DAI har i en årrække arbejdet med idrætstilbud til sindslidende. Det arbejde er blevet intensiveret gennem de seneste år via et tættere samarbejde med DIF. På Region Syddanmarks konference om ulighed på sundhedsområdet fik det fælles projekt tildelt en lighedspris, som ’Dagens Medicin’ uddeler en gang årligt for at hædre et initiativ, der formår at skabe lighed i sundhedsvæsenet. Der var kamp om hæderen med 22 indstillinger fra vidt forskellige områder af sundhedsområdet.

Bent Clausen fra DIF’s bestyrelse og DAI-konsulent Lisbeth Crafack modtog prisen på vegne af det samlede projekt ’Idræt for sindslidende’, som har til formål at etablere lokale tværidrætsfaglige netværk mellem instruktører, ansatte og sindslidende. Idrætten skal blandt andet styrke sundhedstilstanden og livskvaliteten hos sindslidende og udvikle sundere arbejdspladser og institutionsmiljøer.

Idræt for sindslidende
Den intensiverede indsats gennem de senere år har givet mulighed for at udvikle en langsigtet strategi om udbredelse og forankring af idræt for sindslidende og har desuden medvirket til, at den organiserede idræt inddrages som middel i den lokale og nationale forebyggelses- og sundhedspolitik i psykiatrien.

Det er DIF og DAI’s holdning, at fysisk aktivitet er sundhedsfremmende for alle, men at fællesskaber og idræt er specielt betydningsfulde hos sindslidende, som pludselig oplever livsglæde, får selvtillid, medbestemmelse og handlekompetencer.
Der er i de seneste år dannet ca. 20 nye idrætsforeninger for sindslidende, hvilket er en fremgang på ca. 700 aktive medlemmer. Projektet har planlagt, gennemført eller bistået 80 større lokale og landsdækkende idrætsstævner og turneringer og har motiveret, uddannet og hjulpet omkring 4.000 mennesker.