Camilla Martin optaget i Hall of Fame

Den tidligere badmintonspiller Camilla Martin blev i forbindelse med sportens gallashow i Herning optaget som det 28. medlem af Hall of Fame. Dermed får Camilla Martin endnu en anerkendelse for en fantastisk sportskarriere.
7. jan 2013
Den tidligere badmintonspiller Camilla Martin blev i forbindelse med sportens gallashow i Herning optaget som det 28. medlem af Hall of Fame. Dermed får Camilla Martin endnu en anerkendelse for en fantastisk sportskarriere.

Camilla Martin har spillet en meget stor rolle i dansk idrætshistorie. Det blev der sat to streger under ved sportens gallashow, Sport 2012, i Herning, da hun blev optaget som det 28. medlem af Hall of Fame. Den tidligere badmintonspillers popularitet blev understreget af det store bifald, der ledsagede offentliggørelsen af hendes buste, der fremover skal stå sammen med de 27 andre buster i Idrættens Hus i Brøndby.
 
”Det her er nok den sidste hæder, jeg får i forbindelse med min badmintonkarriere, og jeg er utrolig stolt over at blive en del af Hall of Fame. Når jeg betragter de andre navne i Hall of Fame, så ved jeg, at det her er noget særligt, og det er gået op for mig, at jeg virkelig har efterladet et indtryk på nogle af de mennesker, som har siddet helt fremme på stolene, når jeg har spillet,” siger Camilla Martin.
 
Verdensmester
I mere end et årti var den lyshårede pige med den karakteristiske århusianske accent eneherskende i europæisk badminton, og især omkring årtusindeskiftet duellerede hun med de bedste kinesiske spillere om verdensherredømmet. Hendes største triumf kom, da hun i 1999 på hjemmebane blev verdensmester, og året efter leverede hun en anden fremragende præstation, da hun vandt sølv ved OL i Sydney. Senere blev hun også All England-mester, og hun har vundet et utal af EM- og DM-titler.
 
Hun var bare 16 år, da hun første gang blev dansk mester i single i 1990, og ingen dansk spiller formåede at matche hende, før hun indstillede sin karriere i 2004.
 
Busten af Camilla Martin blev præsenteret af den eneste anden danske kvinde, der har vundet VM i badminton, Lene Køppen, og af formand for Hall of Fame-komitéen, Preben Kragelund, som var Team Danmark-direktør, da Camilla Martin huserede på badmintonbanerne.
 
”Camilla var en fantastisk badmintonspiller, og hendes resultater taler for sig selv. Men hun var samtidig i besiddelse af en personlighed, der gjorde, at hun altid kunne få publikum og pressen med sig. Hun havde et kæmpe temperament, som gjorde hende meget menneskelig, og hun var formidabel til at sælge sig selv og sin sport,” siger Preben Kragelund om det 28. medlem af Hall of Fame.
 
Efter Camilla Martin indstillede badmintonkarrieren, slog hun sig ind på en ny karrierevej, og de seneste år har hun med stor succes arbejdet som sportsvært på tv-stationen Viasat.
 
Fakta om Camilla Martin
Født: 23. marts 1974
Titler: OL-sølv 2000, verdensmester 1999, All England-mester 2002, europamester 1996, 1998 og 2000, 13 gange individuel dansk mester fra 1990/91-2002/03, sølv Uber Cup (hold-VM for kvindelandshold) 2000, bronze Uber Cup 1996, 1998 og 2004, europamester for hold 1996, 1998, 2000, 2002 og 2004, 8 gange Denmark Open-vinder.
Hædersbevisninger: Kåret som Årets sportsnavn 1999, B.T.s Guld 1999, Indehaver af Badminton Danmarks fortjensttegn, Medlem af Hall of Fame
Beskæftigelse: Tv-vært hos Viasat
 
Fakta om Hall of Fame
• Oprettet i 1992
• Samarbejde mellem Danmarks Idræts-Forbund, Team Danmark og Ekstra Bladet
• Formand er tidligere Team Danmark-direktør Preben Kragelund
• 28 medlemmer
• De 28 medlemmers buster er placeret i Idrættens Hus i Brøndby
 
Medlemmer af Hall of Fame
Atletik: Wilson Kipketer
Badminton: Erland Kops, Lene Køppen, Morten Frost, Poul-Erik Høyer, Camilla Martin
Basketball/Fodbold/Håndbold: Knud Lundberg
Boksning: Tom Bogs
Fodbold: Allan Simonsen, Morten Olsen, Preben Elkjær, Peter Schmeichel, Michael Laudrup
Håndbold: Anja Andersen, Camilla Andersen
Kajak og rosport: Erik Hansen
Motorsport: Ole Olsen, Erik Gundersen, Hans Nielsen
Ridesport: Lis Hartel
Sejlsport: Paul Elvstrøm, Jesper Bank
Svømning: Ragnhild Hveger
Tennis: Kurt Nielsen
Sportsjournalistik: Gunnar ’Nu’ Hansen

læs mere på www.sportenshalloffame.dk