Danmarks bedste ungdomstræner er fra Fyn

Danmarks Idræts-Forbund (DIF) har for første gang kåret ’Danmarks bedste ungdomstræner’. Den vindende træner hedder Jesper Bendixen og er træner for Næsbys U15-piger i fodbold.
29. dec 2012
Danmarks Idræts-Forbund (DIF) har for første gang kåret ’Danmarks bedste ungdomstræner’. Den vindende træner hedder Jesper Bendixen og er træner for Næsbys U15-piger i fodbold.

191 trænere i 35 forskellige idrætsgrene har været nomineret til titlen ’Danmarks bedste ungdomstræner. Vinderen er Jesper Bendixen, som er indstillet af sit U15-pigehold fra Næsby Boldklub. Indstillingen fra fodboldpigerne lyder ordret:
 
”Træner Jesper Bendixen er nomineret til Danmarks Bedste Ungdomstræner, fordi han både er entusiastisk, velforberedt og hjælpsom. Han skal nomineres, fordi han er der altid, når man har brug for en. Han forstår vi unges tanker. Han er med til at gøre drømmen til virkelighed, og hjælper hvis man har nogle problemer, om det er fodboldmæssigt eller privat. Han har plads til talenter, og breddespillere. Seriøsitet og sjov er begge en del af træningen.”
 
Jesper Bendixen får som synligt bevis på titlen ’Danmarks bedste ungdomstræner’ en kæmpe pokal og en rejse for to til Club La Santa, mens hans pigehold får diverse sportstøj, -rekvisitter, -billetter og meget mere. Præmierne er skænket af Club La Santa og DIF’s specialforbund.
 
Jesper Bendixen siger om hæderen:
 
”Det er helt vildt det her. Jeg havde hørt, at pigerne havde indstillet mig, men jeg vidste ikke, at kåringen fandt sted i dag. Og jeg regnede slet ikke med, at jeg ville vinde. Det er et kæmpe skulderklap, for det betyder, at pigerne kan lide det arbejde, som jeg udfører. Det er jeg både stolt og glad over.”
 
DIF søsatte tidligere på året konkurrencen om at blive ’Danmarks bedste ungdomstræner’ på Facebook. Her kunne alle idrætsudøvere mellem 13 og 17 år nominere deres træner, hvis de mente, at vedkommende fortjente den fornemme titel.
 
Projektleder og DIF-konsulent Helle Carlsen siger om initiativet ’Danmarks bedste ungdomstræner’:
 
”I Danmarks Idræts-Forbund ønsker vi med konkurrencen ’Danmarks bedste ungdomstræner’ at sætte fokus på ungdomstræneren som omdrejningspunkt for det gode fællesskab på holdet. Det handler ikke om, hvorvidt træneren skaber sportslige resultater, men om hvordan udøverne har det socialt til både træning og kamp. For et godt fællesskab er med til at fastholde de unge i idrætten. Det vil vi i DIF gerne slå et slag for.”
 
Helle Carlsen fortsætter:
 
”Jesper Bendixen repræsenterer den rummelige træner, der møder de unge i øjenhøjde. Han er en fagligt stærk træner, der stræber efter at dygtiggøre sig, men han er også en rollemodel og mentor for de unge. Han forstår at give både bredde- og elitespillere udfordringer og forstår at få alle til at føle sig værdsatte, velkomne og nødvendige for holdets fællesskab. Jesper Bendixen ser en udfordring i at få den enkelte udøver til at vokse både som spiller og som menneske. Han stiller krav og sætter rammer, men altid på en måde så de unge føler sig trygge. Jesper Bendixen har med andre ord både hjerne og hjerte med i sin gerning som ungdomstræner. Stort tillykke til Jesper Bendixen,” siger ungdomskonsulent i DIF, Helle Carlsen.
 
Jesper Bendixen blev hyldet på banen af både spillere, forældre, trænere og andre tilskuere til Fyens Stiftstidende store indefodboldstævne den 29. december i Odense Idrætshal.