Ebbesen og Gade får stor idrætspris

Kulturministeriets Idrætspris 2012 deles mellem de to idrætsikoner Eskild Ebbesen og Peter Gade, der begge har indstillet deres imponerende karrierer i år.
11. dec 2012
Kulturministeriets Idrætspris 2012 deles mellem de to idrætsikoner Eskild Ebbesen og Peter Gade, der begge har indstillet deres imponerende karrierer i år.

”2012 var året, hvor to af vores allerstørste sportsnavne indstillede deres idrætskarrierer. Peter Gade og Eskild Ebbesen har været i den absolutte verdenselite inden for henholdsvis badminton og roning i næsten to årtier. De har høstet et hav af titler og medaljer og er ikoner i dansk idrætshistorie. De er ambassadører for Danmark og for deres respektive idrætter og står for dedikation, benhårdt arbejde og utrættelig viljestyrke. Samtidig er Peter Gade og Eskild Ebbesen med deres personlige erfaring og udstråling uvurderlige rollemodeller både for eliteidrætsudøvere og for mange helt almindelige danskere. Jeg kan ikke forestille mig mere værdige modtagere af årets pris,” udtaler kulturminister Marianne Jelved.

Begge atleter indstillede karrieren på topplan efter OL i London.

40-årige Eskild Ebbesen er et af alle tiders største danske idrætsnavne. Han har vundet fem OL-medaljer, heraf tre af guld. I dansk OL-historie er der kun én, der kan matche Ebbesens meritter, nemlig Paul Elvstrøm. Ebbesen var indstillet af DIF.

Peter Gade er ligeledes et meget stort navn i dansk idrætshistorie. Han var blevet indstillet til prisen af Team Danmark - Gade var i øvrigt indstillet til idrætsprisen sidste år af DIF.

Både Ebbesen og Gade er vindertyper, store rollemodeller og meget respekterede i både Danmark og udlandet.