European Games er en realitet

De europæiske olympiske komitéer har besluttet at etablere European Games, der får præmiere i Baku, Aserbajdsjan i sommeren 2015. Cirka 15 olympiske idrætter er på programmet, og legene skal gentages hvert fjerde år.
10. dec 2012
De europæiske olympiske komitéer har besluttet at etablere European Games, der får præmiere i Baku, Aserbajdsjan i sommeren 2015. Cirka 15 olympiske idrætter er på programmet, og legene skal gentages hvert fjerde år.

Beslutningen blev truffet på De Europæiske Olympiske Komitéers (EOC’s) generalforsamlingen i Rom i weekenden. 38 lande, heriblandt Danmark, stemte ja til etableringen af European Games, mens 8 lande stemte imod, og 3 lande stemte blankt. Den første udgave af European Games finder sted i Baku, Azerbajdsjan, som betaler dækker samtlige omkostninger for de deltagende nationer.
 
”Vi stemte ja, fordi vi får alle omkostninger dækket, og fordi, at det bliver en god anledning for især en række af de mindre forbund til at få international eksponering. Vi har på forhånd spurgt vores forbund, om de var interesserede i at deltage, og de fleste synes, at European Games er en god idé,” siger Niels Nygaard, der er formand for Danmarks Idræts-Forbund, som samtidig er Danmarks Olympiske Komité.
 
Han understreger, at det er op til de enkelte specialforbund, om de vil deltage. Men han regner med, at der vil være opbakning til det nye initiativ.
 
”De enkelte specialforbund bestemmer selv, hvordan de vil prioritere European Games. Men hvis de deltager, så skal det være med de bedste atleter. Vi skal ikke stille op med B-hold,” siger han.
 
Det er sikkert, at følgende olympiske idrætsgrene er på programmet i Baku: Boksning, fægtning, håndbold, judo, rugby-seven, bordtennis, taekwondo, triatlon, volleyball, badminton, kano og kajak, skydning og bueskydning. Desuden arbejdes der på at få gymnastik, atletik, svømning og brydning med til legene, hvor der også er blevet plads til to ikke-olympiske idrætsgrene, sportsdans og karate.
 
Med etableringen af European Games har alle kontinenterne nu deres egne lege.