Ti nominerede til Årets Fund

DIF, Team Danmark og Politiken har fundet de ti nominerede til Danmarks ældste idrætspris Årets Fund. Vinderen kåres 28. december i Politikens Hus.
6. dec 2012
DIF, Team Danmark og Politiken har fundet de ti nominerede til Danmarks ældste idrætspris Årets Fund. Vinderen kåres 28. december i Politikens Hus.

DIF, Team Danmark og Politiken kårer mellem jul og nytår for 74. gang Årets Fund i dansk idræt. Og der er igen i år hård kamp om titlen. Komitéen bag prisen har nomineret 10 talenter, der fik deres store gennembrud i 2012. I alt havde DIF’s 61 specialforbund indstillet 28 kandidater.

”Talentmassen er så stor, at det i sig selv er en udfordrende opgave at skære feltet ned til de 10, der nu er nomineret til prisen”, siger DIF’s formand, Niels Nygaard.
Den endelige kåring af Årets Fund 2012 finder sted i Politikens Hus fredag 28. december.

De to nominerede er:

Andreas Trajkovski, 19 år, atletik
Han sikrede Danmark den første medalje nogensinde ved et junior-VM, da han i juli vandt sølv i længdespring. Målt til 7,82 meter var medaljespringet 37 centimeter længere end det Danmarks førende, Morten Jensen, præsterede som junior.

Mathias Krigbaum, 17 år, cykling
Vinder af EM- og DM-guld for U19-ryttere på både landevej og bane i discipliner som enkeltstart, pointløb og 4000 m holdforfølgelsesløb, selv om han har endnu en sæson som juniorrytter foran sig.

Jores Okore, 20 år, fodbold
En eksplosiv fremgang på holdet i FC Nordsjælland har i løbet af en sæson løftet ham fra en god superligaspiller til en profil på mesterholdet og i Champions League, fra marginalspiller på U21-landsholdet til del af den danske EM-trup under slutrunden i Polen og Ukraine.

Frederik von der Osten, 19 år, fægtning
Guld ved EM, vinder af World Cup og nr. 1 på verdensranglisten – alt sammen i kårde for junior – gør ham til et sjældent talent, der sin unge alder til trods har vundet seniorernes DM fire år i træk. Fire træffere var han fra at kvalificere sig til OL.

Thorbjørn Olesen, 22 år, golf
En sejr og tre andenpladser på European Tour samt en niendeplads i den europæiske Major-turnering, The Open, markerede det store gennembrud og bidrager til en placering som nr. 54 i verden.

Daniel Wagner Jørgensen, 19 år, handikapidræt
Som benamputeret efter et uheld under et trampolinspring har han udviklet sig til en atletikudøver i handikapidrættens verdenselite, hvilket blev understreget med en bronzemedalje i længdespring foruden en 7. og en 9. plads på sprinterdistancerne under de paralympiske lege i London.

U18/19-landsholdet, håndbold
De 17-18-årige talenter gav landstræner Jan Pytlick løfter om store resultater for dansk kvindehåndbold i fremtiden, da de ved ungdoms-VM i Montenegro vandt guld efter en spændende finale mod Rusland.

Michael Jepsen Jensen, 20 år, motorsport (speedway)
Bidragene til dansk guld ved hold-VM og sejr i grand prix’et i Vojens understreger, at der er potentiale til en stor seniorkarriere i speedway, selv om han stadig har alderen til at forsvare titlen som U21-verdensmester, der også blev vundet i år.

Rikke Quist Hansen, 22 år, roning
Sølv i singlesculler ved U23-VM og en 5.-plads ved seniorernes VM for letvægtsroere gør det indlysende, at hun er udtaget til bruttotruppen med OL i 2016 som mål. Ambitionen er selvsagt at følge efter sin storebror, Rasmus, som olympisk mester.

Viktor Bregner Bromer, 19 år, svømning
Han været en del af svømmeunionens talentprogram i de seneste fire år, men alligevel kom det som en stor overraskelse for alle i miljøet, at det skulle bliver til sølv og dansk rekord i 200 meter butterfly ved det netop overståede EM på kortbane.