De nominerede til prisen som årets olympiske håb

De nominerede til prisen 'BESTSELLERS Olympiske Håb' er Daniel Wagner Jørgensen, handicap-atletik, Frederik von der Osten, fægtning, og Mie Ø. Nielsen, svømning. Prisen er en del af det olympiske samarbejde med Danmarks Idræts-Forbund og Team Danmark.
23. nov 2012
De nominerede til prisen 'BESTSELLERS Olympiske Håb' er Daniel Wagner Jørgensen, handicap-atletik, Frederik von der Osten, fægtning, og Mie Ø. Nielsen, svømning. Prisen er en del af det olympiske samarbejde med Danmarks Idræts-Forbund og Team Danmark.

Prisen gives til en ung og lovende dansk atlet med en positiv attitude, olympiske drømme og med stort potentiale inden for sin sport.

Prisen er på 100.000 kr. inklusiv et tøjsponsorat på 25.000 kr. Støtten, som vinderen modtager, skal hjælpe på vejen til at opfylde atletens olympiske drømme.

Vinderen vil blive præsenteret til den årlige sportsgalla ”Sport 2012” i Messecenter Herning den 5. januar 2013, som bliver vist direkte på DR1.

DE TRE NOMINEREDE TIL BESTSELLERS OLYMPISKE HÅB 2012 

Daniel Wagner Jørgensen, atletik (handicap)
For fire år siden var 19-årige Daniel en lovende gymnast, men en forkert landing under et trampolinspring resulterede på tragisk vis i en amputering af højre ben over knæet. Men Daniel så ikke begrænsninger – han så muligheder. I 2010 tog han til et stævne med henblik på at få sit handicap klassificeret, men kom hjem med to junior verdensrekorder på 100 m og 200 m. Siden da har han vundet tre medaljer til junior-VM, tre ved senior-EM og senest en paralympisk bronzemedalje i længdespring – med ny personlig rekord i alle seks forsøg.

Fakta om Daniel (født 1993)
Sport: Atletik, 100 m, 200 m og længdespring
Klub: Vejle Idrætsforening
Resultater: - Bronzemedalje i længdespring ved de Paralympiske Lege 2012
- 7. plads i 200 m finalen ved de Paralympiske Lege 2012
- Sølvmedaljer ved EM i 2012 i længdespring, 100 m og 200 m
- Juniorverdensrekordholder i 100 m og 200 m

Frederik von der Osten, fægtning
I dets 105-årige historie har man i Dansk Fægte-Forbund aldrig oplevet så stort et junior talent, som 19-årige Frederik. Sidste år vandt Frederik den samlede junior World Cup og indtog samtidig førstepladsen på juniorverdensranglisten. Han er forsvarende junioreuropamester og firedobbelt dansk seniormester for både hold og individuelle – trods det er han stadig er junior-fægter. Dette forår var han kun fire træffere fra at kvalificere sig til OL i London, så Rio i 2016 er bestemt inden for rækkevidde.

Fakta om Frederik (født 1993)
Sport: Fægtning, herrekårde
Klub: Hellerup Fægte-Klub  
Resultater: - Junioreuropamester
- Nummer 1 på verdensranglisten for juniorer
- Samlet vinder af junior World Cup’en 2011/12
- Firedobbelt dansk seniormester som junior

Mie Ø. Nielsen, svømning
I en alder af kun 16 er Mie allerede en skinnende stjerne på den internationale svømmescene. På juniorniveau har hun slået de fleste rekorder og vundet tre europamesterskaber. Sidste år rykkede hun op og begyndte at konkurrere på senior-niveau, og i en alder af kun 15 vandt hun to europæiske bronzemedaljer og var med i den danske holdkap, der vandt både guld og sølv. Ved VM samme år var hun med på holdene, der sikrede de danske stafethold pladser ved OL i 2012, og som senere, også med Mie på holdene, nåede i to olympiske finaler.

Fakta om Mie (født 1996)
Sport: Svømning, rygcrawl 50 m og 100 m
Klub: Aalborg Svømmeklub
Resultater: - Junioreuropamester i rygcrawl på 50 m og 100 m
- Bronzemedalist ved senior-EM
- 6. plads ved finalen i 4 x 100 fri ved OL i 2012
- 7. plads ved finalen i 4 x 100 medley ved OL i 2012
- 31 danske senior- og juniorrekorder og 1 nordisk rekord

Vinder i 2011
Roeren Henrik Stephansen vandt i 2011:
“Det har været en hektisk sæson med fantastiske resultater,” fortæller Henrik Stephansen, sidste års vinder af BESTSELLERs Olympiske Håb. ”Støtten fra BESTSELLER har givet mig mulighed for at udvide min træningslejr i forberedelserne op til OL, og den har samtidig gjort det muligt at deltage ved både OL og det efterfølgende VM,” forklarer Henrik.