Årets Sportsnavn har vundet OL-guld eller EM-guld

De nominerede til prisen ’Årets Sportsnavn’ er Lasse Norman Hansen, Mads Rasmussen og Rasmus Quist samt håndboldherrerne. Du kan stemme på din favorit og deltage i konkurrencen om en iPad.
11. nov 2012
De nominerede til prisen ’Årets Sportsnavn’ er Lasse Norman Hansen, Mads Rasmussen og Rasmus Quist samt håndboldherrerne. Du kan stemme på din favorit og deltage i konkurrencen om en iPad.

Sportsåret nærmer sig sin afslutning, og der er nu sat navn på de tre nominerede til den prestigefyldte pris som Årets Sportsnavn 2012. Det er Jyllands-Posten, Danmarks Idræts-Forbund (DIF) og Team Danmark, der kårer Årets Sportsnavn.

Prisuddelingen finder sted 5. januar ved det store sportsshow i Herning, der transmitteres direkte på DR. De nominerede er:

•Den blot 20-årige Lasse Norman Hansen, som vandt OL-guld i omnium, der består af seks discipliner i banecykling. Lasse kom helt til tops på trods af et dramatisk styrt i næstsidste disciplin. Med OL-guldet stod stortalentet for en af de største positive danske overraskelser ved legene i London. Tidligere på året vandt Lasse VM-bronze i omnium.
•Den rutinerede letvægtsdobbeltsculler Mads Rasmussen og Rasmus Quist, som vandt OL-guld efter en nervepirrende finale, hvor de lige akkurat klemte sig foran briterne til sidst. Dermed var Danmarks første guldmedalje i hus ved legene i London. Mads og Rasmus vandt OL-bronze i Beijing i 2008 og blev Årets Sportsnavn i 2007.
•Herrelandsholdet i håndbold, som var dømt ude af de fleste efter den indledende runde ved EM-slutrunden i Serbien. Men derfra vandt holdet resten af kampene i et imponerende comeback, og det blev til finalesejr over Serbien. Dermed gentog de EM-bedriften fra 2008, hvor de i øvrigt blev kåret som Årets Sportsnavn.

”De danske atleter leverede fantastisk flotte præstationer ved OL i London, og det afspejles naturligvis i nomineringerne til Årets Sportsnavn. Her springer OL-guldvinderne Lasse Norman Hansen og letvægtsdobbeltsculleren i øjnene for nogle helt formidable præstationer. Håndboldherrerne leverede et super flot resultat, da de vandt guld ved EM først på året og blev folkehelte,” siger DIF’s formand Niels Nygaard.

Priskomitéen består af kulturminister Uffe Elbæk (formand), DIF-formand Niels Nygaard (næstformand), DIF-direktør Karl Chr. Koch, Team Danmark-direktør Michael Andersen, Team Danmark-formand Frank Jensen, Jyllands-Postens ansvarshavende chefredaktør Jørn Mikkelsen og sportsredaktør Christian Thye-Petersen.

Du kan stemme på din favorit på http://jyllands-posten.dk/sport/quiz/ og deltage i konkurrencen om en iPad.