Fem vindere af Guld Barre Prisen

Med hjælp fra tusindvis af danskere har Danmarks Idræts-Forbund og Toms fundet fem regionale vindere af den nye sportspris Guld Barre Prisen. Fem checks på hver 10.000 kr. går til en roer, en ishockeyspiller, et dansepar, et håndboldhold og et hold gymnaster.
5. nov 2012
Med hjælp fra tusindvis af danskere har Danmarks Idræts-Forbund og Toms fundet fem regionale vindere af den nye sportspris Guld Barre Prisen. Fem checks på hver 10.000 kr. går til en roer, en ishockeyspiller, et dansepar, et håndboldhold og et hold gymnaster.

Siden maj 2012 har danskerne nomineret og stemt på regionale sportshelte – og heltinder, som, de mener, bør fejres med Guld Barre Prisen for deres sejre. Nu har en jury bestående af DIF, Toms Guld Barre, MetroXpress og Dagbladet fundet de fem vindere. Det er roer Fie Erichsen fra Region Hovedstaden, danserne Ida Pedersen og Nicklas Troensegaard fra Region Sjælland, Outrup Powertumbling fra Region Syddanmark, Skanderborg håndboldpiger U18 fra Region Midtjylland og ishockeyspiller Jeppe Holmberg fra Region Nordjylland.

”Jeg er virkelig beæret over, at danskerne og juryen har fundet mig værdig til at vinde Guld Barre Prisen for Region Hovedstaden. Jeg bliver så glad over, at mange mennesker følger mine sejre både i forbindelse med min OL-sølvmedalje, men også alle de andre mindre ting, der er værd at fejre”, siger en glad roer Fie Erichsen, da hun modtager beskeden om, at hun har vundet Guld Barre Prisen.

Vi skal fejre talenterne
De fem vindere repræsenterer fem forskellige sportsgrene. De har alle vundet titler, overkommet store udfordringer eller sat rekorder og været vedholdende ud over det sædvanlige. Nogle er nutidens helte, mens andre tegner til at blive morgendagens stjerner.

Formålet med Guld Barre Prisen har været at fejre sportens sejre og give både danskerne og DIF’s specialforbund mulighed for at nominere et talent, hold eller klub.

”Vi har mange virkelig dygtige sportsfolk i Danmark, og deres indsats er værd at fejre. Det har været dejligt at se, hvor mange af vores specialforbund og sportsinteresserede danskere, der har indstillet kandidater-også inden for nogle af de sportsgrene, der ikke altid får mest rampelys”, fortæller Morten Mølholm Hansen fra DIF og tilføjer:

”Guld Barre Prisen giver de fem unge talenter bedre muligheder for at levere sejre, som vi alle sammen kan fejre sammen ”.

Guld Barre Prisen har været en stor succes, og ca. 4.000 danskere har været involveret i processen siden maj.

”Vi er meget glade for den store opbakning til Guld Barre Prisen. Vi har en stor arv inden for sportens verden, og vi glæder os til at fortsætte og finde nye talenter i 2013”, slutter Kirsten Verhaegh, Brand Director fra Toms.

Vinderne fra hver region
Nordjylland: Jeppe Holmberg Ishockey
Trods et sygdomsforløb med kræft har Jeppe Holmberg med jernvilje formået at blive udtaget til det danske U-16 landshold og er som 15-årig blevet fast mand på 1. divisionsholdet i Aalborg.

Midtjylland: Skanderborg Håndboldpiger U18
Håndboldpigerne fra Skanderborg har vundet U16 DM i 2012, og flere af dem vandt også U14 DM i 2010. De har vundet diverse stævner gennem tiderne og Partille Cup, verdens største håndboldstævne, i 2008 og i 2011.

Syddanmark: Outrup Powertumbling
Outrup GUB powertumbling-hold er et stort forbillede for mange gymnaster. GUB har 3 gymnaster, der ligger i top 10 på verdensranglisten.

Sjælland: Ida Pedersen og Nicklas Troensegaard, dansere
De er 13 og 15 år og har alligevel danset voksne konkurrenter ud af banen. De har skabt imponerende resultater, som VM, SM og DM guld i jitterbug for juniorer og EM guld i Mixing Blues og VM guld i jitterbug for voksne.

Hovedstaden: Fie Erichsen, roer
Fie Erichsen har vundet OL-sølv i singlesculler og har vist en respektindgydende vilje til, på trods af en rygskade, at kæmpe sig til toppen.