Konference: De stressede unge

Center for Ungdomsforskning afholder den 12. december 2012 en konference under temaet ’De stressede unge – unges problem, voksnes ansvar?’ DIF har 10 gratis pladser på konferencen til specialforbundene.
24. okt 2012
Center for Ungdomsforskning afholder den 12. december 2012 en konference under temaet ’De stressede unge – unges problem, voksnes ansvar?’ DIF har 10 gratis pladser på konferencen til specialforbundene.
Stadig flere unge giver udtryk for, at de føler sig stressede, og undersøgelser viser, at en tredjedel af de unge i gymnasiet oplever stress som et stort problem. Stress karakteriseres som en folkesygdom. Og det er en folkesygdom, som nu også har ramt de unge.

På konferencen ’De stressede unge – unges problem, voksnes ansvar?’ vil en række eksperter give deres bud på, hvad der kendetegner stress blandt unge, hvor udbredt stress er blandt unge, hvilke unge der rammes, hvordan de påvirkes af stress, og hvordan stress kan spottes.

Konferencen vil desuden zoome ind på de stressgenererende faktorer, der gør sig gældende i de steder, hvor unge tilbringer store dele af deres liv – skolen, arbejdspladsen, familien, fritidslivet osv. I forlængelse heraf vil det blive diskuteret, hvad der kan gøres for at indrette disse steder, så der er mindre risiko for, at de unge oplever deres hverdag som stressende.

Journalist og tv-vært Nynne Bjerre Christensen fra Deadline på DR2 vil lede en paneldebat på konferencen. Her vil repræsentanter fra skoleverdenen, arbejdslivet og psykiatrien fortælle, hvordan de oplever unges stress samt komme med bud på, hvordan man kan være med til at afhjælpe den.

Hvornår? Onsdag d. 12. december kl. 9.30 - 16.15
Hvor? Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU), Tuborgvej 164, København
Pris: DIF har 10 gratis pladser, som fordeles til specialforbundene efter ’først-til-mølle-princippet’ Kontakt DIF-konsulent Helle Carlsen, hca@dif.dk . Prisen er normalt 1.650 kr. inkl. frokost og kaffe

Klik her for yderligere info