Nyt netværk skal styrke frivilligheden i Danmark

Et nyt forskningsnetværk med frivillighed for øje har set dagens lys. Netværket ønsker at styrke den danske frivillighedssektor blandt andet gennem dialog med DIF-idrætten og andre organisationer, der bygger på frivillighed.
19. okt 2012
Et nyt forskningsnetværk med frivillighed for øje har set dagens lys. Netværket ønsker at styrke den danske frivillighedssektor blandt andet gennem dialog med DIF-idrætten og andre organisationer, der bygger på frivillighed.

Med en pose penge fra Social- og Integrationsministeriet i ryggen er et nyt uafhængigt forskningsnetværk etableret. Netværket har frivilligforskningen som omdrejningspunkt.

Formålet med det nye netværk, der har fået navnet CiFri, er at styrke den danske civilsamfunds- og frivillighedsforskning. Med etableringen af CiFri ønsker netværket at udvikle den danske frivilligsektor og den statslige frivillighedspolitik gennem forskningsbaseret viden. Det skal blandt andet ske ved at lade netværket fungere som platform for dialog mellem forskere, beslutningstagere og praktikere – herunder DIF-idrætten.

www.cifri.dk kan du følge forskernetværkets aktiviteter, forskning, udgivelser mv. På cifri.dk har du også mulighed for at tilmelde dig et nyhedsbrev og løbende modtage nyt om den seneste forskning på området.

DIF på vej med ’værktøjskasse’ til de frivillige
DIF har også sat frivilligheden øverst på dagsordenen. Inden 2012 rinder ud, lancerer DIF i samarbejde med Tuborgfondet en ’værktøjskasse’ med redskaber til de frivillige i landets idrætsforeninger. Formålet med 'værktøjskassen' er at gøre det nemmere at være frivillig i en idrætsforening. Anerkendelse, fastholdelse og rekruttering vil være i fokus for DIF’s nye tiltag. Følg med på DIF.dk i løbet af efteråret for yderligere informationer om frivillighedsprojektet.