Indsatsen mod matchfixing er i fuld gang

Kulturminister Uffe Elbæk (R) efterlyser, at idrætsorganisationerne tager kampen mod matchfixing alvorligt. DIF understreger, at arbejdet er i fuld gang, men at der er behov for hjælp fra politikerne.
3. okt 2012
Kulturminister Uffe Elbæk (R) efterlyser, at idrætsorganisationerne tager kampen mod matchfixing alvorligt. DIF understreger, at arbejdet er i fuld gang, men at der er behov for hjælp fra politikerne.

De seneste dage er diskussionen om matchfixing blevet aktualiseret af en sag fra Frankrig, hvor en række tophåndboldspillere er blevet afsløret i at have spillet på en kamp, som deres klub spillede – og tabte. Mandag efterlyste kulturminister Uffe Elbæk (R) på TV2, at idrættens organisationer skal tage problemerne med matchfixing mere alvorligt.

Men problemstillingen bliver allerede i dag taget dybt alvorligt, understreger formand for Danmarks Idræts-Forbund (DIF), Niels Nygaard.

”Vi har i DIF’s bestyrelse vedtaget, at der på vores årsmøde i foråret 2013 skal vedtages fælles regler på matchfixing-området. Vi har nedsat en matchfixing-arbejdsgruppe, som i øjeblikket forbereder dette arbejde, og den vil komme med sine anbefalinger til bestyrelsen inden udgangen af 2012,” siger Niels Nygaard

”Det er også vigtigt at pege på, at DIF’s klart største forbund, Dansk Boldspil-Union, allerede i dag har detaljerede regler på området, ” understreger han.

DIF-formanden tager skarpt afstand fra alle former for matchfixing og glæder sig over, at Uffe Elbæk udviser interesse for sagen. Men han efterlyser også konkrete handlinger fra politikerne.

”Vi har brug for, at politikerne laver de nødvendige ændringer af straffeloven og spilleloven, så vi kan komme dette uvæsen til livs. Desuden vil det betyde meget, hvis politikerne satte sig i spidsen for en international indsats på området. I dag er der mange forskellige initiativer i gang fra internationale organisationer, men der mangler en koordinering af indsatsen,” siger Niels Nygaard.