Store forventninger til nyt holdspilscenter

Et nyt stort center for holdspil slog dørene op onsdag. Foreningsidrætten forventer sig meget af centret og ser et stort potentiale i samarbejde.
3. okt 2012
Et nyt stort center for holdspil slog dørene op onsdag. Foreningsidrætten forventer sig meget af centret og ser et stort potentiale i samarbejde.

Onsdag fik Danmark et center for holdspil – det første på verdensplan. Center for Holdspil og Sundhed under Københavns Universitet er blevet en realitet i kraft af en donation på 33 millioner kroner fra Nordea-fonden, og centrets medarbejdere skal forske i de sundhedsmæssige effekter af en lang række forskellige holdspil. Danmarks Idræts-Forbund byder centret velkomment og ser frem til resultaterne af forskningen.

”I DIF-idrætten er vi i disse år i fuld gang med at udvikle blandt andet holdsporterne. Jeg er overbevist om, at Center for Holdspil og Sundhed vil bidrage med vigtig forskning, og vi vil uden tvivl kunne benytte resultaterne af forskningen i vores udviklingsarbejde fremover,” siger DIF’s formand, Niels Nygaard.

Det nye center har på forhånd defineret sin målgruppe som den tredjedel af befolkningen, som gerne vil motionere, men som ikke kan komme i gang på egen hånd.

”De sociale fællesskaber, som dannes i forbindelse med holdsport, betyder meget for udøverne og er med til at fastholde dem i idrættens verden. Derfor kan jeg kun være meget tilfreds med, at der med dannelsen af Center for Holdsport og Sundhed bliver sat yderligere fokus på holdsporterne,” siger Niels Nygaard.