Gode frivillighedstoner fra beskæftigelsesministeren

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen vil ændre de nuværende regler for at forhindre, at arbejdsløse bliver modregnet i offentlige ydelser, hvis de udfører frivilligt arbejde i eksempelvis idrætsforeningerne. Det signal hilses velkomment af DIF, der i sidste måned havde et møde med ministeren om netop denne problemstilling.
13. sep 2012
Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen vil ændre de nuværende regler for at forhindre, at arbejdsløse bliver modregnet i offentlige ydelser, hvis de udfører frivilligt arbejde i eksempelvis idrætsforeningerne. Det signal hilses velkomment af DIF, der i sidste måned havde et møde med ministeren om netop denne problemstilling.

Det skal være nemmere at udføre frivilligt arbejde i idrætsforeningerne, og derfor har DIF i årevis kæmpet for at komme den såkaldte fire timers-regel til livs. Reglen betyder, at arbejdsløse, fleksjobbere og efterlønnere kun kan udføre frivilligt, ulønnet arbejde i op til fire timer om ugen uden at blive trukket i offentlig ydelse.

DIF har afholdt møder om sagen med både den tidligere og den nuværende regering – senest med beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) den 23. august, og nu ser det ud til, at en regelændring er på vej til fordel for de frivillige og foreningerne. I dagens udgave af Kristeligt Dagblad udtaler Mette Frederiksen, at ledige også skal have gode muligheder for at udføre frivilligt arbejde, og at hun er gang med at undersøge, hvordan reglerne kan skrues anderledes sammen.

”På mødet den 23. august gjorde vi det klart for ministeren, at fire timers-reglen er en hindring for det frivillige arbejde i vores foreninger, og ministeren viste ved den lejlighed forståelse for vores synspunkter. Jeg er derfor meget tilfreds med den udmelding, hun kommer med i dag, og jeg ser frem til, at reglerne på området bliver ændret,” siger DIF-formand Niels Nygaard.