49’eren bragte medaljetotalen op på ni

Den danske 49’er med Allan Nørregaard og Peter Lang sikrede den niende medalje til Danmark, da det blev til bronze efter et spændende medal race.
9. aug 2012
Den danske 49’er med Allan Nørregaard og Peter Lang sikrede den niende medalje til Danmark, da det blev til bronze efter et spændende medal race.

Ni medaljer er det bedste danske resultat siden legene i 1948. Der var ellers ikke meget, der tydede på, at Nørregaard og Lang skulle sikre sig bronze, da de i det afsluttende medal race fik en dårlig start og lå næstsidst af de ti både. Men danskerne traf nogle rigtige beslutninger og fik sig sejle frem til en tredjeplads, hvilket var nok til at få medalje.

Det var den anden medalje til Danmark i sejlsportskonkurrencerne. I weekenden havde Jonas Høgh-Christensen vundet sølv i finjolle, efter han tabte en spændende guld-duel til sin britiske konkurrent Ben Ainslie.

Det blev også til sølv til herredoublen med Carsten Mogensen og Matthias Boe, der i finalen ikke kunne stille noget op mod et kinesisk par. Kort efter vandt Danmark dog sin anden guldmedalje ved legene, da Lasse Norman Hansen sejrede i omniom. Omniom er banecyklingens mangekamp og var på OL-programmet for første gang nogensinde. En andenplads i den sidste disciplin, 1000 meter på tid, var nok til at sikre den 20-årige rytter guldet.

Mere information om danske OL-medaljer gennem historien kan findes her.