Sølv til Fie Udby Erichsen

Singlescullerroeren Fie Udby Erichsen sikrede Danmarks femte medalje ved OL.
4. aug 2012
Singlescullerroeren Fie Udby Erichsen sikrede Danmarks femte medalje ved OL.

Mindre end tyve minutter efter Danmark fik guld i letvægtsdobbeltsculler, supplerede Fie Udby Erichsen med en sølvmedalje i kvindernes tunge singlesculler. Fie Udby Erichsen lå på andenpladsen gennem hele løbet, men var aldrig i nærheden af den suveræne tjekke Miroslava Knapkova.

”Det er himmelsk. Hvis nogen havde fortalt mig for to år siden, at jeg ville stå her og have vundet en medalje, ville jeg ikke have troet på det," siger OL-debutanten Fie Udby Erichsen.

Og det kan man ikke fortænke den 27-årige roer i. For to år siden fik hun nemlig en meget slem rygskade, som nær havde kostet hende karrieren. I månedsvis var hun ude af stand til at sidde i en robåd. Men via et benhårdt træningsprogram med rygøvelser fire-fem timer om dagen, kom hun ovenpå igen. Belønningen kom i dag.

Resultat:
1: Miroslava Knapkova, Tjekkiet (7:54.37)
2. Udby Erichsen, Danmark (7:57.72)
3. Kim Crow, Australien (7:58.04)