Særlig dag for elever i Herning Kommune

DIF DM-ugen dag

Herning Kommune inviterer alle kommunens 4. klasser ind til midtbyen for at opleve den helt specielle DIF DM-ugen stemning og Spar Nord Fondens kom-og-prøv-park.
Herning Kommune inviterer alle kommunens 4. klasser ind til midtbyen for at opleve den helt specielle DIF DM-ugen stemning og Spar Nord Fondens kom-og-prøv-park.

Torsdag d. 20. og fredag d. 21. står forskellige aktører klar til at give eleverne en uforglemmelig dag. 

Du tilmelder din klasse her.

Eleverne vil blive inddelt i 3 grupper, som i løbet af dagen prøver 3 forskellige aktiviteter. 

  • De vil besøge Spar Nord Fondens Kom og Prøv Park, hvor de kan prøve kræfter med en masse forskellige idrætsgrene fra DIF DM-ugen. Repræsentanter fra de forskellige forbund eller klubber vil guide eleverne igennem forskellige mindre udgaver af deres idrætsgrene.

  • De vil besøge Museum Midtjylland, hvor de vil se (og/eller deltage i en workshop omkring) udstillingen ”We Are The Champions” – en udstilling med temaet; sportstøj gennem tiden.

  • De vil deltage i en dartturnering, hvor hver elev kaster 3 pile for at sikre sin klasse det højeste gennemsnit, og dermed sejren i dagens dartkonkurrence. 

Afslutningsvis samles alle eleverne til kåringen af dagens dartturnering samt en fælles dans, som de har øvet på forhånd. 

Forud for denne dag kan eleverne prøve kræfter med forskellige discipliner fra DIF DM-ugen ude på deres skole og afholde en lokal DIF DM-ugen turnering. Spar Nord Fonden har doneret en materialepakke til alle skoler i Herning Kommune, så eleverne kan prøve kræfter med nogle af de nicheidrætsgrene de normalt ikke præsenteres for i idrætsundervisningen. 

OBS!
Når vi nærmer os eventet, kan de pågældende skoler finde programmet for dagen, samt en busplan med tider for afhentning og aflevering på skolen på denne side. 

Vær opmærksom på at klasserne følges ad hele dagen, således at dagen, udover at give eleverne en oplevelse af DM-ugen, også bidrager til klassens fællesskab og sammenhold. 

Som lærer, er det dit ansvar at holde styr på dine elever, at sørge for at de opfører sig ordentligt samt hører efter, når de forskellige aktører fortæller og instruerer.