Idrætter

Vægtløftning

Vægtløftning


Intensiteten skrues op til det maksimale, når Danmarks bedste klubber inden for vægtløftning kæmper om titlen som danmarksmester. Dette vil foregå i det helt særlige og splinternye konkurrenceformat, der er designet til DIF DM-ugen. De seks bedste hold i Danmark for kvinder og de seks bedste hold for mænd vil hver sende deres fire stærkeste løftere for at konkurrere om titlen som dansk holdmester.

Konkurrencen er delt op i fire afdelinger. Hver afdeling består af en kvinde- og herrerunde. Hver af de seks kvalificerede klubber for hhv. mænd og kvinder har én deltager med i hver runde. Hver runde består af en træk-serie og en stødserie. En løfter får point for det tungeste gennemførte forsøg, der ganges med en koefficient, der udligner forskellen i kropsvægt - såkaldte sinclairpoint.

Den klub, der med fire løftere samler flest sinclairpoint, vinder danmarksmesterskabet. 

Discipliner under DIF DM-ugen

  • Hold for mænd og kvinder

Tid og sted
Vægtløftning vil finde sted i Herning Midtby søndag den 23. juni. 

 

Vægtløftning

Vidste du?

  • at Danmarks første OL guldmedalje nogensinde kom i hus, da Viggo Jensen i 1896 vandt disciplinen stød med 111,5 kg? Vi lover, at der vil blive løftet langt over denne vægt til DM-ugen.

  • at kønsfordelingen i vægtløftning er modsat manges fordomme meget tæt på 50/50? Det er en sport for alle.

  • at vægtløftning er eksploderet i popularitet de seneste par år? Især på kvindesiden, og især takket være den store eksponering gennem CrossFit.
Læs mere

Se mere om DM-ugen