Idrætter

Rullesport

Rullesport

Inline speed skating handler om høj fart, masser af teknik og ikke mindst taktik i forhold til at disponere over kræfterne. Kan et udbrud fra hovedgruppen holdes hele vejen til mål? Er det bedre at ligge i læ og spare på kræfterne til mållinjen er i sigte?

Ofte holder feltet en fart på 40-50 km/time, og så er det bare om at hænge på, for det er ikke let at indhente en foranliggende gruppe. Inline-speedskating køres på skøjter med hjul, der kan være op til 125 mm og en samlet længe på 50 cm. Speeddragten sidder tæt til kroppen for at mindske vindmodstanden og give størst mulig bevægelighed.

Udover inline speed skating er scoot på programmet under DIF DM-ugen i Herning. Scoot er begrebet for løbehjulssport, og denne er eksploderet i Danmark de senere år. Rigtig mange børn og unge finder frihed og kammeratskab, når de mødes med andre på skaterbanerne, men også hos voksne er populariteten stigende.

Discipliner ved DIF DM-ugen

  • DM i inline speedskating
  • Scoot

Tid og sted
Inline speed skating afholdes i Herning Midtby lørdag den 22. juni. 
Scoot finder sted i Terminalen søndag den 23. juni. 

Rullesport

Vidste du?

  • at speedskatere kan komme op over 60 km/t på flad vej?

  • at speedskateren løber de første 5-7 skridt med rulleskøjterne placeret på tværs - uden at hjulene drejer? - det giver en hurtigere acceleration.

  • at speedskaterne kører så tæt, at de kan puste hinanden i nakken?  Derfor er det vigtigt, at alle tager tag i takt, så de ikke spænder ben for hinanden.

  • at speedskatere supplerer deres rulleskøjtetræning med cykeltræning og coretræning i træningscenteret?

  • at vinderen af et løb er den skater, der først fører en rulleskøjte, med et hjul i jorden, over målstregen? Derfor ser man ofte skatere udføre et ’dive’ over målstregen, for at få foden foran konkurrencerne. Et ’dive’ svarer til når man i gymnastik går i spagat, her dog hvor forreste skøjte har baghjulet i jorden, mens bagerste rulleskøjte har forhjulet i jorden.
Læs mere

Se mere om DM-ugen