Idrætter

Rallysprint og karting

Rallysprint og karting

 

Ved DIF DM-ugen 2024 er det igen muligt at opleve motorsport helt tæt på, når de hurtigste motorkører i rallysprint og karting skal findes

Rally er en spektakulær motorsportsdisciplin, hvor det gælder om at gennemkøre en bane, der som regel er et stykke afspærret offentlig vej. Det er typisk mindre veje med sving, bakker og gerne varierende underlag: asfalt, grus, fliser etc.  

Rallysprint, som der dystes om til DM-ugen, er en kortere og mere publikumsvenlig version af rally, hvor en fastlagt rundstrækning med sving og lignende forhindringer gennemkøres flere gange.

Udover rallysprint kan man til DM-ugen også glæde sig til at se karting, hvor Danmarks bedste gokartkørere dyster mod hinanden.

Discipliner under DM-ugen

  • Rallysprint for mænd og kvinder
  • Karting for mænd og kvinder 

Tid og sted
Motorsport kan opleves ved Terminalen i Herning lørdag den 22. juni. 

Rally

Vidste du?

  • at du kan dyrke klubrally med din gadebil? Du skal dog først lære at køre bilen ved et klubrallykursus. Her får du instruktion af erfarne klubfolk, der bedømmer dine evner.

  • at du kan deltage i klubrallies, når du har bestået et klubrallykursus? Klubrallies er typisk korte prøver i afspærrede industrikvarterer, hvor du skal køre en bestemt rute gennem kegler. Vælter du kegler, eller kører du den forkerte vej, får du strafpoint.

  • at når man har kørt et antal klubrallies, kan man begynde at køre rigtige rallies – i Danmark op til 150 km prøve på tid i alt?

  • at motorsport er en mandsdomineret sport – men særligt i rally er der forholdsvist mange kvindelige deltagere?
Læs mere

Se mere om DM-ugen