Idrætter

Minigolf

Minigolf


Minigolf er en foreningssport, der stiller krav til tekniske og taktiske færdigheder og til koordination, koncentration og vedholdenhed. Alle spillere går fire runder på banen både lørdag og søndag., og placeringerne fordeles efter gennemsnittet af antal skud per runde. Spilleren med lavest antal skud kåres som danmarksmester.

Hvis man  ikke har stiftet bekendtskab med professionel minigolf før, skal man især holde øje med udstyret, som er mere avanceret, end hvad man formentligt tror. De fleste spillere har nemlig et repertoire på flere hundrede bolde, da udøverens spillestil samt banens hastighed, hældning, underlag m.m. afgør, hvilken bold man anvender.

Disciplinerne ved DIF DM-ugen i minigolf

Minigolf

  • Turneringen er opdelt i dame-, herre-, hold- og mixrækker. Dame- og herrerækkerne inddeles desuden efter alder, så man kan konkurrere som junior, senior eller veteran. Mesterskabet afvikles foran sportscenteret i Herning.

 

Minigolf

Vidste du?

  • at det danske minigolflandshold fik en 5. plads til VM i 2019?

  • at mange elite-minigolfspillere har gået en perfekt runde med 18 ”Hole-in-ones” i streg?

  • at minigolf spilles på fire forskellige banetyper: Eternit, beton, filt eller MOS (Minigolf Open Standard)?

  • at til en konkurrence kan elitespillere tage op mod 400 forskellige bolde med, da forskellige baner og spilmetoder kræver forskellige boldtyper? På trods af det vil et startsæt på tre bolde kunne få en langt.

  • at nogle minigolfklubber har indendørsbaner, så man kan spille året rundt?

  • at en minigolf-bane typisk har 18 huller, og til stævner spilles der flere runder på de samme baner? Til et dansk mesterskab spilles der op til otte runder fordelt over to dage. Så vil man være dygtig til minigolf, kræver det god mental udholdenhed.

  • at minigolf menes at udspringe af golfens put-træning i USA i starten af 1900-tallet og blev i begyndelsen kaldt dværggolf? Omkring minigolfens start blev vindmøller, ladeporte, eventyrfigurer mv. som forhindringer en integreret del af spillet. I dag er der mere strikse regler til banerne og deres forhindringer.
  • at de første minigolfklubber i Danmark allerede blev etableret i 1950’erne, og at sporten tidligere blev udøvet under navnet ”Banegolf”? I dag består dansk minigolfsport af 32 foreninger med omkring 2000 medlemmer. Minigolf kan spilles af alle uanset alder, køn og fysik - og man kan endda også konkurrere på tværs af kategorierne. 
Læs mere

Se mere om DM-ugen